Πού θα πάνε διακοπές οι Λέσβιοι;

Spread the love


Μπήκαμε αισίως στον Αύγουστο και οι σκέψεις όλων γι’ αυτό το μήνα είναι στις διακοπές, μιας που οι περισσότεροι παίρνουν άδεια από την εργασία τους τότε. Οι περισσότερος κόσμος από την Μυτιλήνη έχει ήδη προγραμματίσει προ καιρού τις διακοπές του, κλείνοντας τα εισιτήρια και τα καταλύματα στα μέρη που θέλει, ώστε να μην «τρέχει» την τελευταία στιγμή. Αρκετοί είναι επίσης κι εκείνοι οι οποίοι θα παραμείνουν στο νησί μας για τις… διακοπές τους.
Η ακρίβεια και οι αυξημένες τιμές στις μετακινήσεις και στη διαμονή φαίνεται ότι αποτελούν καθοριστικό παράγοντα στην λήψη της απόφασης όσον αφορά τον προορισμό που θα επιλέξει κανείς. 

Πλέον η μετακίνηση εκτός της χώρας έχει γίνει είδος πολυτελείας με ελάχιστους να είναι εκείνοι που θα επιλέξουν κάποια πόλη της Ευρώπης ή αλλού. Η πλειοψηφία όσων δεν θα παραμείνουν στο νησί μας τον Αύγουστο, φαίνεται ότι επιλέγουν πιο κοντινές στη Λέσβο τοποθεσίες μιας και τα εισιτήρια γι’ αυτές είναι πιο οικονομικά σε σχέση με άλλες. Για παράδειγμα μια τετραμελής οικογένεια προκειμένου να ταξιδέψει με το αμάξι της στη Λήμνο θα χρειαστεί περίπου 125 ευρώ, ενώ για να πάει στο Πειραιά θα χρειαστεί πάνω από 300 ευρώ. Οπότε είναι λογικό και πιο συμφέρον να επιλέξει κανείς πιο κοντινά νησιά, καθώς τα εισιτήρια είναι πιο οικονομικά, παρά να ταξιδέψει προς τον Πειραιά ή την Θεσσαλονίκη και από εκεί να κατευθυνθεί σε άλλον προορισμό.

Η άποψη των τουριστικών πρακτόρων

Τα κοντινότερα στη Λέσβο νησιά φαίνεται ότι αποτελούν την πρώτη επιλογή για τους κατοίκους του νησιού μας, που θα πραγματοποιήσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους, όπως μας λένε και οι τουριστικοί πράκτορες. Φυσικά αναλόγως και την ηλικία υπάρχουν και άλλες προτιμήσεις και επιλογές. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην εφημερίδα μας ο τουριστικός πράκτορας, Ηλίας Πίκουλος: «Οι περισσότεροι Μυτιληνιοί θα ακολουθήσουν την επιλογή της Λήμνου για τις διακοπές τους καθώς είναι μια οικονομική επιλογή και όσον αφορά τα εισιτήρια μετακίνησης, αλλά και όσον αφορά τη διαμονή. Αρκετοί πιο νέοι σε ηλικία μπορεί να επιλέξουν και την Ικαρία και τον Άγιο Κήρυκο. Βέβαια υπάρχουν και οι τελειόφοιτοι μαθητές που έδιναν φέτος τις πανελλήνιες οι οποίοι επιλέγουν Πάρο και Νάξο για να κάνουν τις διακοπές τους. Είναι αναλόγως δηλαδή την ηλικία, αλλά φαίνεται ότι οι προτιμήσεις κινούνται γύρω από νησιά, και δη κοντινά στη Λέσβο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, σημείωσε στην εφημερίδα μας: «Παλιότερα υπήρχε μια τάση να επιλέγουν οι Μυτιληνιοί κάποιο συγκεκριμένο σημείο αλλά τώρα βλέπω ότι μοιράζονται οι επιλογές. Πάνε δηλαδή παντού. Σίγουρα μια μεγαλύτερη προτίμηση υπάρχει για τα κοντινότερα νησιά, όπως η Λήμνος και η Χίος. Αυτό ωστόσο εξαρτάται και από τις μέρες που έχει άδεια ο καθένας, τις οικονομικές δυνατότητες που υπάρχουν και το πού φυσικά τους αρέσει».

Ο τουριστικός πράκτορας, Σταύρος Ρεπάνης, από την δική του πλευρά μας ανέφερε πως αρκετοί είναι και εκείνοι οι οποίοι δείχνουν ενδιαφέρον και για τα Δωδεκάνησα και πιο συγκεκριμένα για τη Ρόδο. «Το τελευταίο διάστημα αρκετός είναι ο κόσμος που με ρωτάει για Ρόδο και Δωδεκάνησα. Υπάρχει δηλαδή αρκετό ενδιαφέρον γι’ αυτά τα νησιά από τον κόσμο της Μυτιλήνης. Σίγουρα μεγάλη προτίμηση υπάρχει και για Λήμνο και για Χίο σε σταθερή βάση. Αλλά βλέπουμε ότι αρκετοί είναι που επιλέγουν και τα Δωδεκάνησα για τις διακοπές τους».

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση