Κυνηγούν το μετάλλιο σήμερα Κοντού – Φίτσιου!

Spread the love

Ώρα τελικού για την Μιλένα Κοντού και την Ζωή Φίτσιου, που είναι πανέτοιμες να γράψουν μια ακόμη χρυσή σελίδα για την ελληνική κωπηλασία.  

Για να φθάσουν ως τον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών στην πρώτη τους συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες χρειάστηκε να κάνουν δυο σπουδαίες προκρίσεις. Οι δυο Ελληνίδες κωπηλάτριες αγωνίζονται σήμερα για τελευταία φορά στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της τετραετίας, έχοντας ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις και τον θαυμασμό όλων για όλα όσα έχουν κάνει σε αυτούς τους 33ους Ολυμπιακούς αγώνες που διεξάγονται στο Παρίσι. 

Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου από την στιγμή που προκρίθηκαν στον τελικό θεωρούνται ήδη Ολυμπιονίκες, ανεξάρτητα από το αν θα καταφέρουν να ανέβουν στο βάθρο που μπορεί να μην το δηλώνουν, όμως μέσα τους γνωρίζουν καλά πως από τη στιγμή που έφθασαν μέχρι το τέλος της διαδρομής η κατάκτηση ενός μεταλλίου θα είναι το κερασάκι στην εξαιρετική πορεία των δυο αθλητριών στους Ολυμπιακούς αγώνες. Κοντού και Φίτσιου ξέρουν καλά πως θα έχουν δύσκολο έργο, αντιμετωπίζοντας πολύ δυνατά πληρώματα. Μάλιστα κάποια από αυτά τα αντιμετώπισαν τόσο στον προκριματικό αγώνα, εκεί όπου οι δυο Ελληνίδες κωπηλάτριες πήραν την τρίτη θέση, όσο και στον ημιτελικό που τερμάτισαν δεύτερες, παίρνοντας θριαμβευτικά την πρόκριση στον τελικό. Συγκεκριμένα εκτός από το ελληνικό πλήρωμα στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών θα αγωνιστούν οι Ρουμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Νέα Ζηλανδία και ΗΠΑ. Τα τρία πρώτα πληρώματα του τελικού που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 13:22 θα κατακτήσουν τα μετάλλια, ελπίζοντας πως ένα από αυτά θα καταλήξει στο δίδυμο Κοντού-Φίτσιου. 

Όλη η Λέσβος στέλνει την θετική της ενέργεια στην Μιλένα, που έχει ήδη κάνει την υπέρβαση φθάνοντας ως τον τελικό στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες, που από μόνο του είναι πολύ σημαντικό. Μεγάλη είναι η σημερινή μέρα για τα ελληνικά κουπιά, αφού εκτός από τις Κοντού και Φίτσιου νωρίτερα στις 12:42 Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου αγωνίζονται στον τελικό της δίκωπου γυναικών. Επίσης στις 13:02 θα διεξαχθεί ο τελικός του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών στους άνδρες με την συμμετοχή από πλευράς Ελλάδας των Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρου Γκαϊδατζή. Ακόμη αύριο Σάββατο, στις 11:30, ο Στέφανος Ντούσκος θα πάρει μέρος στον τελικό του μονοθέσιου σκιφ ανδρών. Κάπως έτσι η Ελλάδα διεκδικεί τέσσερα μετάλλια στο άθλημα της κωπηλασίας. 

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση