Πρωτοβουλία Μπουρνιά για το τηλεοπτικό σήμα

Spread the love


Ο Παντελής Μπουρνιάς

Πρωτοβουλία για την καταγραφή των προβλημάτων στη λήψη σήματος των τηλεοπτικών σταθμών ώστε να υπάρξει διεκδίκηση για την βελτίωση της εικόνας, που σε πολλές περιπτώσεις είναι απαράδεκτη για κάποιες περιοχές της Λέσβου και γενικότερα του Βορείου Αιγαίου, λαμβάνει ο αρμόδιος Χιώτης Αντιπεριφερειάρχης, Παντελής Μπουρνιάς, σκοπεύοντας να απευθυνθεί στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ώστε να ελέγξει την κάθε περιοχή ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπόψη τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε Κοινότητα. 

Η παρουσία των ειδικών της ΕΕΤΤ θα βοηθήσει να διαπιστωθούν οι ακριβείς αιτίες των προβλημάτων και να προταθούν οι απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωση της κατάστασης, όπως αναφέρει και καλεί τους Κοινοτάρχες να καλέσουν με τη σειρά τους κατοίκους των χωριών τους για να καταγράψουν (δίνοντας την διεύθυνση, όνομα, και τηλέφωνό τους), τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το σήμα της τηλεόρασης και σε ποια τηλεοπτικά κανάλια.

Η πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη καταγράφεται για πρώτη φορά σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης και είναι σημαντική, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι οι κάτοικοι πολλών χωριών του Βορείου Αιγαίου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την ψηφιακή τηλεόραση, όπως κακή ποιότητα σήματος, διακοπές στη μετάδοση και πλήρη απώλεια σήματος σε ορισμένες περιπτώσεις. «Αυτά τα προβλήματα δυσκολεύουν την καθημερινή ζωή των κατοίκων μας, καθώς η τηλεόραση αποτελεί σημαντική πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας», αναφέρει ο ίδιος προς τους Κοινοτάρχες επισημαίνοντας: «Έχουμε συγκεντρώσει παράπονα από πολλούς κατοίκους του Βορείου Αιγαίου και αναγνωρίζουμε ότι τα προβλήματα αυτά είναι συστηματικά και όχι μεμονωμένα περιστατικά. Η έλλειψη αξιόπιστης πρόσβασης σε τηλεοπτικό σήμα έχει δημιουργήσει αίσθημα απομόνωσης στους κατοίκους μας, ιδίως σε απομακρυσμένα χωριά, όπου η τηλεόραση είναι συχνά η μόνη πηγή πληροφόρησης και διασκέδασης».

Υπογραμμίζει τέλος προς τους προέδρους των Κοινοτήτων ότι με τη συλλογική τους δράση θα δοθούν οι απαραίτητες λύσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου, γιατί όλοι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα.

Για επιπλέον πληροφορίες τα τηλέφωνα του Γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη είναι 2271350566 & 2271350563.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση