Έκκληση για βοήθεια στην Παναγιά Γοργόνα

Spread the love

Χτισμένη πάνω στο βράχο, πόσοι και πόσοι δεν  έρχονται δεκαετίες τώρα στη Λέσβο με μια επιθυμία: Να φωτογραφηθούν, να παντρευτούν ή  να βαφτίσουν το παιδί τους στην Παναγιά Γοργόνα στη Σκάλα Σκαμιάς. Το γραφικό ξωκλήσι στα μισά του φετινού καλοκαιριού βρέθηκε πληγωμένο από μία φωτιά και τώρα γίνεται προσπάθεια από την ενορία για να μπορέσουν να το επαναφέρουν στην προτέρα κατάσταση.

Μπροστάρης σε όλη αυτή την προσπάθεια ο εφημέριος του ναού ο πατέρας Χρήστος Τσιτμηδέλης που αν και η βάση του είναι το προσκύνημα του Μανταμάδου δίπλα στον παπά Στρατή Δήσσο, έχει υπό την ευθύνη του τρεις ακόμα ναούς μεταξύ των οποίων και ο ναός της Σκάλας Σκαμιάς. Έχοντας πια μια πρώτη εκτίμηση για το ύψος των ζημιών που έχουν γίνει στο ναό από τη φωτιά και το κόστος της συντήρησης, ο πατέρας Χρήστος απευθύνει έκκληση από τα Νέα της Λέσβου σε όλο τον κόσμο όποιος μπορεί από το υστέρημά του να συνεισφέρει έστω και με μια μικρή κατάθεση λίγων ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό του ναού.

Πρόκειται για λογαριασμό όψεως στην Τράπεζα Πειραιώς στο όνομα Ιερός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σκάλας Σκαμιάς με αριθμό 6355-030021-031

Όπως είπε ο εφημέριος στα Νέα της Λέσβου «με το ελάχιστο ο καθένας αλλά όλοι μαζί θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα ώστε σύντομα ο ναός μας, οι φωτογραφίες του οποίου προβάλλονται κατά καιρούς σε όλο τον κόσμο, να είναι και πάλι επισκέψιμος»

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση