Συγκινητικές στιγμές στο αεροδρόμιο

Spread the love

Με την πρωινή πτήση της Κυριακής έφθασαν στην Μυτιλήνη από την Γαλλία, όπου βρέθηκαν κοντά στις δύο αθλήτριες οι γονείς της Χάλκινης Ολυμπιονίκη στο Παρίσι Μηλένας Κοντού, εμφανώς χαρούμενοι και συγκινημένοι από την προσπάθεια της 18χρονης κωπηλάτισσας, η οποία μαζί με την Ζωή Φίτσιου σήκωσαν ψηλά τα ελληνικά κουπιά κατακτώντας το Ολυμπιακό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Η μητέρα της Ρένα Αϊνιζλή και ο πατέρας της, Προκόπης Κοντός, δεν μπόρεσαν να κρύψουν την χαρά τους βλέποντας την κόρη τους-μια ταλαντούχα αθλήτρια μόλις 18 ετών και τη μικρότερη στην Ολυμπιάδα του Παρισιού να κατακτά μαζί με την Φίτσιου την 3η θέση και τα δυο κορίτσια να κλέβουν τις εντυπώσεις σε έναν συναρπαστικό τελικό. 

Μιλώντας για την επιτυχία αυτή η μητέρα της Μηλένας είπε στους δημοσιογράφους πως ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει και να πιστέψει αυτό το οποίο έκανε η κόρη της και θα περάσουν ακόμη λίγες μέρες για να το συνειδητοποιήσει: «Βλέπαμε τον αγώνα που έδιναν τα δύο κορίτσια με δυνατά πληρώματα, την ψυχή και την αντίδραση που έβγαλαν στην βάρκα σε μια υπέροχη και συναρπαστική κούρσα που κρίθηκε στο νήμα». Από την άλλη ο πατέρας της χαρακτήρισε τον αγώνα των δύο αθλητριών ως μια ανεπανάληπτη και απερίγραπτη στιγμή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλοι μας το βλέπαμε στα μάτια της Ζωής και της Μηλένας, στην θέληση που είχαν να γυρίσουν στην Ελλάδα με το μετάλλιο. Τώρα νιώθουν δικαίωση των κόπων τους όλο αυτόν τον καιρό». 

 

Η δουλειά που φέρνει αποτελέσματα

Μια ανθοδέσμη από τον αντιπρόεδρο στους γονείς

Στην πόλη του φωτός είχαν ταξιδέψει ο πρόεδρος του ΝΟΜ, Τάσος Μπαλής καθώς και ο πρώτος της προπονητής, ο άνθρωπος που ανακάλυψε το ταλέντο της Μηλένας, ο Αρίστος Βογιατζής, δικαιωμένοι και αυτοί από τον θρίαμβο στο Παρίσι. Ο κ. Μπαλής μάλιστα είχε μαντέψει πριν από τον τελικό πως τα δύο κορίτσια θα πάρουν μετάλλιο: «Νομίζω πως δικαιώθηκα με αυτό που είχα πει. Ξέραμε λίγο-πολύ από τους χρόνους και την μέχρι τώρα πορεία τους την δουλειά στην εθνική και πιστεύω πως δίκαια ήρθε αυτή η δικαίωση για τις δύο αθλήτριες. Έχουν μέλλον και μακάρι να πανηγυρίσουμε και άλλες επιτυχίες». 

Στρ. Καρακωνσταντής και Βογιατζής σε εγκάρδιο χαιρετισμό

Τέλος, ο κ. Βογιατζής σημείωσε: «Ο αγώνας τους ήταν πολύ δύσκολος γιατί στην κούρσα συμμετείχαν δυνατά πληρώματα όμως ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκαν τα τελευταία μέτρα της κούρσας στο  τέλος τις δικαίωσε. Μπράβο και πολλά συγχαρητήρια στην Μηλένα και την Ζωή και τον ΝΟΜ που έχει  στις τάξεις του μια Ολυμπιονίκη. Ακούστηκε ακόμη πιο πολύ στον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο άλλοτε σημαντικός αθλητής του Ομίλου. 

Τώρα το παγκόσμιο

Η Μηλένα Κοντού αναμενόταν χθες στην Ελλάδα και αμέσως θα πέσει με τα μούτρα στην προπόνηση αφού την περιμένει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στον Καναδά και στην ιδιαίτερη πατρίδα της την Μυτιλήνη  θα έρθει στις 26 Αυγούστου για να τιμηθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση, για το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες.  

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση