Νέος διοικητής του Αγίου Όρους ο Α. Στεφανής

Spread the love

Αυτό ήταν ένα σενάριο που είχαν εκτιμήσει τα Νέα της Λέσβου πριν ορκιστεί Περιφερειακός Σύμβουλος ο Αλκιβιάδης Στεφανής  ωστόσο έρχεται αργότερα κατά κάποιους μήνες καθώς όπως ανακοινώθηκε αναλαμβάνει διοικητής του Αγίου Ορούς.

Μέχρι τώρα ο Αλκιβιάδης Στεφανής είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και έχει διατελέσει σε κορυφαίες θέσεις έχοντας διοικητικές ικανότητες και λόγω και της στενής του φιλίας του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αξιοποιείται στο Άγιο Όρος και η νέα του θέση δρομολογεί και τις εξελίξεις για την διαδοχή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο απο την Ελένη Μακρή. 

Ο ίδιος δεν θέλησε ακόμα να το ανακοινώσει σημειώνοντας στα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ ότι μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει πάρει την τελική του απόφαση την οποία θα ανακοινώσει μέχρι τη Δευτέρα που είναι προγραμματισμένη η ορκωμοσία στις 18:00. Αν και είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να παραμείνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο εφόσον αποδέχεται τη θέση στο Άγιο Όρος!

 

Σε δήλωσή του από τα Νέα της Λέσβου τονίζει ότι θέση στην οποία τοποθετήθηκε είναι τεράστια τιμή για τον ίδιο και για τον τόπο μας σημειώνοντας ότι «ιδιαίτερα για το Άγιο Όρος όπου κυρίαρχα στοιχεία είναι η πίστη και η ενότητα» με τα οποία όπως τόνισε έχει ταυτιστεί και ο ίδιος στη μέχρι τώρα πορεία του ενώ ευχαρίστησε την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για αυτή τη μεγάλη τιμή στο πρόσωπό του τονίζοντας ότι θα καταβάλει όλες τις δυνάμεις και θα εργαστεί όπως άλλωστε έχει πράξει μέχρι τώρα για την πατρίδα μας.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής είναι 65 ετών και Υπηρέτησε ως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού από το 2017 έως το 2019 ενώ από το 2019 έως το 2021 διετέλεσε Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και από το 2022 έως το 2023 Σύμβουλος επί θεμάτων ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους, στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Από τις 26 Μαΐου έως και τις 27 Ιουνίου 2023, διετέλεσε Υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Ιωάννη Σαρμά.

H ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

«Ανακοινώνεται ότι ο Πρέσβης επί τιμή κ. Αναστάσιος Μητσιάλης παραιτήθηκε από τη θέση του Διοικητή του Αγίου Όρους. Νέος Διοικητής αναλαμβάνει ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και τ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας Στρατηγός  Αλκιβιάδης Στεφανής».

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση