Της άρπαξαν 4.112 ευρώ για να της… επιστρέψουν χρήματα! 

Spread the love


4.112 ευρώ κατάφεραν να αρπάξουν αετονύχηδες τηλεφωνικά από μία γυναίκα στην περιοχή του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έχουν αναδείξει τα Νέα της Λέσβου, επικοινωνώντας μαζί της δήθεν από λογιστικό γραφείο και χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την επιστροφή χρημάτων από εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. 

Επί της ουσίας ζήτησαν από τη γυναίκα να πληκτρολογήσει έναν κωδικό ηλεκτρονικής τραπεζικής και αυτός ο κωδικός ήταν το ποσό που της άρπαξαν, καθώς η ίδια έκανε τη μεταφορά των χρημάτων χωρίς να το καταλάβει! Το αποτέλεσμα ήταν αντί να της επιστραφούν τα χρήματα, να της αφαιρεθούν, ενώ η αστυνομία ψάχνοντας τις τελευταίες ημέρες τους τραπεζικούς λογαριασμούς που κατέληξαν τα λεφτά διαπίστωσε ότι το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, μεταφέρθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει σε 22χρονη κάτοικο Θεσσαλονίκης, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ωστόσο είναι προφανές ότι η παθούσα δεν θα πάρει τα χρήματά της, όπως συμβαίνει στο σύνολο σχεδόν αυτών των περιπτώσεων, καθώς είναι αναγκασμένη να μπει σε μία διαδικασία δικαστικής διεκδίκησης με αμφίβολο αποτέλεσμα, μια και αν δεν έχει η δράστιδα περιουσιακά στοιχεία να κατασχέσει το θύμα, όποτε εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις, τότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Άλλωστε υπήρξαν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, όπου τα θύματα δεν μπήκαν καν στον κόπο να κάνουν μήνυση κατά των δραστών, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ποιο θα είναι το αποτέλεσμα κι ότι θα επιβαρυνθούν και με τα δικαστικά έξοδα χωρίς να πάρουν τα χρήματά τους.

Τα Νέα της Λέσβου μέσα από πρωτοσέλιδα και αναλυτικά ρεπορτάζ τους έχουν προειδοποιήσει κατά καιρούς για την μεθοδολογία που ακολουθούν οι επαγγελματίες που κάνουν αυτές τις απάτες και οι αναγνώστες μας είναι ενήμεροι για τους κινδύνους και τον τρόπο που λειτουργούν οι δράστες.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση