Άκυρη η απόφαση για την εκλογή του Π. Δήσσου

Spread the love


“Πίσω παπά τα στέφανα” αποφάσισε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για την εκλογή του Παναγιώτη Δήσσου ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου, μετά από την απόφαση κήρυξης ως έκπτωτου του πρώην Προέδρου, Στρατή Γελαγώτη, λόγω οφειλών στη ΔΕΥΑΛ. Ο λόγος που ακυρώθηκε η εκλογή του Π. Δήσσου είναι επειδή συμμετέχει ως μέλος και στην Δημοτική Επιτροπή, ενώ σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις δεν επιτρέπεται να εκλεγεί Πρόεδρος του Οργάνου μέλος της Δημοτικής Επιτροπής και αντίστροφα.

Για τον λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή συγκαλεί σήμερα, στις 7:30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, ειδική συνεδρίαση για την εκλογή Προέδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προταθεί και πάλι από την πλειοψηφία ο Π. Δήσσος, ο οποίος θα πάψει να είναι μέλος της Δημοτικής Επιτροπής για να μην υπάρχει ασυμβίβαστο. 

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, ακυρώνεται αυτόματα και η ισχύς της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου να ανακαλέσει την σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Επιτροπής για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΛ. Επομένως, θα πρέπει να ληφθεί νέα απόφαση και γι’ αυτό το ζήτημα.

Εξάλλου, σε συνέχεια των αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στο πλαίσιο των ελέγχων για τους αιρετούς που έχουν χρέη άνω των 300 ευρώ, κηρύχθηκε έκπτωτος και ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, Απόστολος Βαρελτζής, ο οποίος αναμένεται να αντικατασταθεί από τον επόμενο σε ψήφους υποψήφιο από την Άγρα, Σαράντο Δερεδίνη.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση