Προσωρινά αποτελέσματα για τους Παιδικούς Σταθμούς

Spread the love


  • Έως αύριο, Παρασκευή η ηλεκτρονική υποβολή ενστάσεων, ενώ οι οριστικοί πίνακες θα αναρτηθούν στις 14 Αυγούστου

Αναρτήθηκαν χθες τα προσωρινά αποτελέσματα για το επιδοτούμενο πρόγραμμα των Παιδικών Σταθμών, που απαλλάσσει τους γονείς από την υποχρέωση καταβολής τροφείων τόσο σε Δημοτικούς όσο και σε ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Οι γονείς που έχουν καταθέσει αίτηση για την ένταξη των παιδιών τους μπορούν να ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης και να ελέγξουν με τη χρήση των κωδικών taxisnet, αν ο φάκελός τους είναι πλήρης. 

Η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής ενστάσεων λήγει αύριο, Παρασκευή, ενώ η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων θα γίνει στις 14 Αυγούστου. Για περισσότερες πληροφορίες, οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο της ΕΕΤΑΑ στο τηλέφωνο 210 5214600 τις καθημερινές 08:00 – 18:00 και τα Σαββατοκύριακα 09:00 – 14:00.

Στο νησί μας λειτουργούν 18 Δημοτικοί Βρεφικοί, Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στους οποίους φιλοξενούνται συνολικά 360 παιδιά, εκ των οποίων 250 είχαν ενταχθεί πέρυσι στο επιδοτούμενο πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”, πέραν των ιδιωτικών δομών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Στόχος της Διοίκησης του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης είναι να μπορέσει φέτος να καλύψει όλες τις θέσεις (βρεφών και νηπίων) μέσω του προγράμματος, ώστε να απαλλαγούν οι γονείς από την υποχρέωση καταβολής τροφείων στην δύσκολη αυτή συγκυρία.

Από τους 18 Σταθμούς, στους πέντε έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας, έξι από τους Σταθμούς έχουν δημοπρατηθεί, ενώ έχει δρομολογηθεί η εκπόνηση μελετών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυτιλήνης και για τους υπόλοιπους Σταθμούς. Ο Β’ Παιδικός Σταθμός αυτή τη στιγμή συστεγάζεται με τον Α’ Βρεφονηπιακό Σταθμό, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο αξιοποίησης του κτιρίου του Κατσάνειου για τη στέγασή του. 

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, ο Σύνδεσμος προχώρησε στην πρόσληψη 24 ατόμων διάφορων ειδικοτήτων για τη στελέχωση του συνόλου των Παιδικών, Βρεφικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών. Παράλληλα, με το νέο προσωπικό που προσλήφθηκε και με παρεμβάσεις που έγιναν για την διαμόρφωση νέων χώρων στους υφιστάμενους Παιδικούς Σταθμούς, από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να λειτουργήσουν τρία νέα Βρεφικά Τμήματα και συγκεκριμένα στον 4ο Παιδικό Σταθμό στην Επάνω Σκάλα (ΙΚΑ), στον Βρεφονηπιακό Σταθμό “Μαρία Αμπατζή”, στην Παλιά Αγορά, και στον 1ο Παιδικό Σταθμό, στο Συνοικισμό. Κάθε νέο Βρεφικό Τμήμα μπορεί να φιλοξενεί από πέντε έως 13 βρέφη, ανάλογα με το διαθέσιμο προσωπικό.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση