Ένας αγρότης… ζητά το δρόμο του

Spread the love


Την ευαισθησία και παρέμβαση του νέου Δημάρχου Μυτιλήνης, Παναγιώτη Χριστόφα, ζητά ένας αγρότης από την περιοχή του Περάματος της Γέρας, θέτοντας ζήτημα καταπάτησης δημοτικής έκτασης τα προηγούμενα χρόνια με την ανοχή της Πολεοδομίας, όπως ο ίδιος τουλάχιστον επικαλείται.

Ο αγρότης που κατοικεί μέσα στο χωριό είναι αναγκασμένος για να έχει πρόσβαση στο σπίτι του να περνά μέσα από τον ποταμό του Περάματος και αυτό κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι από εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο, καθώς σε περιόδους βροχοπτώσεων τα νερά του ποταμού φουσκώνουν και η κίνηση με αυτοκίνητο γίνεται επικίνδυνη.

Ο Αντώνης Ζαργκλής

Πρόκειται για τον κ. Αντώνη Ζαργκλή, που έχει στην ιδιοκτησία του και παρακείμενη καλλιεργήσιμη έκταση, ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε πρόσβαση με την βοήθεια του οικονομολόγου, νομικού Δημήτρη Στουρνάρα (ο οποίος μάλιστα είναι συνεργάτης των Νέων της Λέσβου αρθρογραφώντας κάθε δεύτερη Πέμπτη). Ο κ. Στουρνάρας παραχώρησε στον αγρότη για να μπορεί να έχει πρόσβαση στο χωματόδρομο του δήμου ένα τμήμα του δικού του οικοπέδου, όμως το θέμα είχε απρόβλεπτη κατάληξη, καθώς το τμήμα της δημοτικής μικρής έκτασης που λειτουργούσε για χρόνια ως δρόμος καταπατήθηκε, σύμφωνα με τον αγρότη, από ιδιώτες, με συνέπεια να μην έχει πρόσβαση στον κεντρικό δρόμο.  

Ο ποταμός μέσα από τον οποίο είναι αναγκασμένος να περνά ο οικογενειάρχης για να έχει πρόσβαση στην εκμετάλλευσή του

Όπως ο ίδιος δηλώνει στα Νέα της Λέσβου «είμαι αναγκασμένος τα τελευταία χρόνια να έχω πρόσβαση με γυναίκα και μικρό παιδί από τον ποταμό. Και καλά το καλοκαίρι, το χειμώνα όμως είναι δύσκολη η κατάσταση. Ενώ θα μπορούσα να πήγαινα από τον κανονικό δρόμο, από τη μία μέρα στην άλλη κάποιοι γείτονες έβαλαν συρματοπλέγματα κάνοντας δικό τους ένα μικρό κομμάτι γης, που χρόνια ξέραμε ότι ανήκε στην Κοινότητα, με αποτέλεσμα να αποκοπώ από τη δυνατότητα να έχω πρόσβαση στο δρόμο. Ζητώ τη βοήθειά σας και την ευαισθησία του νέου Δημάρχου να αποκατασταθεί αυτό το πρόβλημα».

Ο οικογενειάρχης έχει συμπαραστάτη τον κ. Στουρνάρα, ο οποίος κάθε καλοκαίρι παραθερίζει στη συγκεκριμένη περιοχή διατηρώντας οικογενειακή κατοικία, καθώς είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Ο ίδιος τα προηγούμενα χρόνια ανέλαβε όλα τα διαδικαστικά για να υποστηρίξει την προσπάθεια του αγρότη, όπως όμως είπε στην εφημερίδα μας «δυστυχώς βρήκαμε μπροστά μας τοίχο και μάλιστα θα σας έλεγα ότι η νομική υπηρεσία του Δήμου επί προηγούμενων δημοτικών αρχών έπρεπε να είχε ξεκαθαρίσει μονομιάς το όλο θέμα, αλλά το άφησαν υπέρ των ιδιωτών και αυτό  είναι πολύ σοβαρό κατά την άποψή μου. Όπως επίσης σοβαρό είναι ότι η Πολεοδομία ήταν εκείνη που έβαλε τη σφραγίδα της για να περάσει ο δρόμος στα χέρια ιδιωτών. Εμείς επιμένουμε ότι είναι δημοτική έκταση που καταπατήθηκε», είπε ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος χαρακτήρισε σκάνδαλο τη συγκεκριμένη περίπτωση. Όπως διευκρίνισε «επί προηγούμενης δημοτικής αρχής ο τότε Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Βατός κατάλαβε ποιο είναι το πρόβλημα και υποσχέθηκε να μας βοηθήσει, ωστόσο το θέμα δεν προχώρησε συναντώντας προφανώς την άρνηση των υπηρεσιακών εμπλεκόμενων. Το τι συμφέρον είχε ο Δήμος να περάσει ένα δικό του περιουσιακό στοιχείο στα χέρια ιδιωτών αυτό εγώ δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω, απορώ όμως γιατί το άφησαν να γίνει έτσι, καθώς όχι μόνο δεν το προσέβαλαν, αλλά με τον τρόπο τους ακόμα και στη δική μας διεκδίκηση δεν βοήθησαν».

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση