Στην Παναγιά της Αγιάσου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Spread the love

Με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε μεγαλοπρέπεια ολόκληρη η Ελλάδα τιμά σήμερα την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, είναι το Πάσχα του καλοκαιριού όπως χαρακτηρίζεται ο Δεκαπενταύγουστος στην πατρίδα μας μια ιδιαίτερη μέρα για όλους τους Έλληνες, για όλους τους ορθοδόξους που ζουν στην Ελλάδα βιώνοντας τα ξεχωριστά έθιμα από περιοχή σε περιοχή. 

Στη Λέσβο ο φετινός Δεκαπενταύγουστος είναι ξεχωριστός λόγω του μεγάλου αριθμού τουριστών που βρίσκονται και συνεορτάζουν μαζί μας μετά από χρόνια ενώ τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα σήμερα ιδιαίτερα στο προσκύνημα της Αγιάσου λόγω της παρουσίας της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου η οποία για άλλη ια φορά με την παρουσία θα λαμπρύνει τις πανηγυρικές εκδηλώσεις. Η πρόεδρος ήδη έχει μεταβεί στο ναό έξω από τον οποίο της απέδωσε τιμές στρατιωτικό άγημα και την υποδέχτηκαν στην είσοδο, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αρώνης, ο Βουλευτής Παναγιώτης Παρασκευαΐδης και άλλοι τοπικοί εκπρόσωποι.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας άναψε το κερί της και προσκύνησε βλέποντας με θαυμασμό την εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία αποδίδεται στον Ευαγγελιστή Λουκά και αξίζει να σημειώσουμε ότι η κ. Σακελλαροπούλου έχει αντίγραφο στο γραφείο της όταν της το προσέφερε ο μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος κατά την επίσκεψή της στο προσκύνημα και πάλι Δεκαπενταύγουστο το 2020.

Η κ. Σακελλαροπούλου στο τέλος της Θείας Λειτουργείας ακολούθησε με τους άλλους επισήμους τη λιτάνευση της εικόνας. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την Παναγία της Αγιάσου με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τη σελίδα των Νέων της Λέσβου στο facebook (https://www.facebook.com/nealesvou/)

 

 

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση