Το τάμα στον άγιο Φανούριο

Spread the love

Αν και ο άγιος Φανούριος είναι ο άγιος προστάτης της Ρόδου, με ιδιαίτερη ευλάβεια τιμάται η μνήμη του και στη Λέσβο όπου υπάρχουν σε διάφορες περιοχές εκκλησάκια ενώ στη Μυτιλήνη αφιερωμένο στον άγιο μαζί με τους αγίους ακινδύνους είναι το παρεκκλήσιο δίπλα στον άγιο Θεράποντα.

Η μνήμη του αγίου Φανουρίου τιμάται αύριο και καθώς είναι συνδεδεμένος ο άγιος με τη λαϊκή μας παράδοση και την ανεύρεση χαμένων αντικειμένων, πλήθος πιστών και φέτος απόψε στον Πανηγυρικό Εσπερινό σπεύδουν στα κατά τόπους  εκκλησάκια και ιδιαίτερα στον άγιο Θεράποντα απ όπου και οι φωτογραφίες μας για να προσφέρουν τις φανουρόπιτες κάνοντας τάμα τους.

Το δεύτερο προσκύνημα για τον άγιο Φανούριο στη Μυτιλήνη βρίσκεται στην Καλλιθέα στον ναό του αγίου Εφραίμ ο οποίος είναι αφιερωμένος και στον άγιο Φανούριο και συγκεντρώνονται  οι πιστοί από αυτό το τμήμα της πόλης και όχι μόνο για να ευλογήσουν τις Φανουρόπιτες.

Δείτε αναλυτικότερα βίντεο και φωτογραφίες από τη σελίδα μας  στο facebook (https://www.facebook.com/nealesvou)

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση