Spread the love

Με τους περισσότερους τουρίστες φέτος από κάθε άλλη χρονιά γιορτάστηκε ο Δεκαπενταύγουστος στη Λέσβο (κατά το διάστημα που τα Νέα της Λέσβου, όπως και στο σύνολό του ο τοπικός τύπος στο Νομό μας, είχε αναστείλει τη λειτουργία του για την ετήσια συντήρηση των τυπογραφείων), καθώς από τη μια τα πλοία της γραμμής για Πειραιά και Βόρεια Ελλάδα έρχονταν και έφευγαν γεμάτα και ούτε θέση για αυτοκίνητο και από την άλλη η ίδια εικόνα και στα πλοιάρια από και προς την Τουρκία.

Ξεχωριστή παρουσία στον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στη Λέσβο αποτέλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία την παραμονή – καθώς έκανε από τις προηγούμενες μέρες διακοπές στο Μόλυβο και δεν είναι η πρώτη χρονιά – παρακολούθησε τον Εσπερινό στην Παναγία της Πέτρας, ενώ ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου μετέβη στην Αγιάσο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέβηκε τα 114 σκαλιά της Παναγίας της Πέτρας και έτυχε θερμής υποδοχής από τους πιστούς, ενώ χοροστάτησε ο μητροπολίτης Χρυσόστομος και παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

Την επόμενη μέρα στην Αγιάσο την πρόεδρο υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας με τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αρώνη, ενώ μαζί τους ήταν και ο βουλευτής Παναγιώτης Παρασκευαΐδης με τον σύμβουλο του κ. Μουτζούρη, Ηλία Κουνιαρέλλη, ο οποίος είχε φροντίσει ώστε ειδικά ο δρόμος της Αγιάσου να είναι πεντακάθαρος και τα όποια προβλήματα στο φωτισμό να αντιμετωπιστούν. 

Στο ναό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ιάκωβος. Σε αντίθεση όμως με την Πέτρα όπου η πρόεδρος κατευθύνθηκε πεζή από τον παραλιακό δρόμο προς την εκκλησία της Παναγίας, στην Αγιάσο η επιλογή των υπευθύνων για τη μεταφορά της να χρησιμοποιήσουν αυτοκινητοπομπή μέσα στο πλακόστρωτο του χωριού σχολιάστηκε αρνητικά από κατοίκους και επισκέπτες, που περίμεναν την κ. Σακελλαροπούλου να κατευθυνθεί πεζή προς το ναό της Παναγίας (έτσι κι αλλιώς 100 μέτρα είναι όλη η διαδρομή του πλακόστρωτου). 

Φυσικά η ίδια δεν έφυγε χωρίς να δει τους κατοίκους. Όταν τέλειωσε η Θεία Λειτουργία κάθισε σε καφενείο της περιοχής μαζί με τον Δήμαρχο και τους άλλους εκπροσώπους, ενώ δεν έγινε τελικά το επίσημο γεύμα του Δήμου προς τιμήν της προέδρου, καθώς λόγω των πυρκαγιών στην Αθήνα η κ. Σακελλαροπούλου απέφυγε άλλες συναθροίσεις και εκδηλώσεις εκτός από την παρουσία της στην εκκλησία την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου.

Γεγονός είναι ότι η κ. Σακελλαροπούλου ως πρόεδρος είναι μια καλή φίλη της Λέσβου τιμώντας κατ’ επανάληψη την περιοχή μας και πάντα σε τέτοιες εκδηλώσεις η παρουσία της δίνει μία άλλη αίγλη και επισημότητα.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση