Κέντρο Φιλοξενίας Αδέσποτων Ζώων στην Άγρα

Spread the love


Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του πρώτου Κέντρου Περίθαλψης και Προσωρινής Φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο νησί μας και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Άγρας. 

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων», ύψους 351.112 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), απ’ όπου εγκρίθηκε, μαζί με προτάσεις άλλων έξι Δήμων από όλη τη χώρα και τον Μάιο του 2023 ολοκλήρωσε τις διαδικασίες σχετικά με την ανάθεση του έργου.

Η κατασκευή του Καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς θα γίνει σε έκταση εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών, στην περιοχή “Κεραμιδωτός” της Δημοτικής Κοινότητας Άγρας και ο Δήμος έχει δεσμεύσει συγκεκριμένο γεωτεμάχιο (βοσκότοπο) έκτασης 1.200 – 2.000 στρεμμάτων, εντός του ΣΧΟΟΑΠ Καλλονής, με συμβόλαιο ιδιοκτησίας του. Θα έχει χωρητικότητα 40 ζώων και σύμφωνα με το Δήμαρχο, Ταξιάρχη Βέρρο και την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Ασανούλα Γιαννή – Κοκκινέλλη, ο βασικός στόχος του έργου είναι η δημιουργία και νόμιμη λειτουργία ενός Κέντρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς που αυτόματα θα αναβαθμίσει την ποιότητα των σχετικών παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου, σε πλήρη προσαρμογή με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

«Είναι ένα σημαντικό έργο που θα βοηθήσει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση ενός “προβλήματος”, ή μάλλον πιο σωστά, ενός “στοιχήματος” που πρέπει να κερδίσουμε άμεσα», δήλωσε ο Δήμαρχος με αφορμή την έναρξη των εργασιών του Κέντρου.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση