ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ Ο ΔΟΥΚΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ: «Η κοινωνία δεν αντέχει να περιμένει πότε θα αποφασίσουμε να κυβερνήσουμε την Ελλάδα»

Από τη χθεσινοβραδινή ομιλία του κ. Δούκα στο καφέ Κήπος
Spread the love


Η τελευταία δημοσκόπηση για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ, που τον φέρνει φαβορί από αουτσάιντερ που ήταν στις μέχρι πρότινος δημοσκοπήσεις, έδωσε άλλον αέρα και άλλη δυναμική στη χθεσινή επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, στη Μυτιλήνη, όπου περιόδευσε κάνοντας επαφές και συναντήσεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το μεσημέρι μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο μετέβη απευθείας στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου είχε συνάντηση με τον διοικητή Γιώργο Καμπούρη και τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε άλλο χώρο, από τους οποίους ενημερώθηκε για τα ζητήματα του ΕΣΥ. 

Από τη συνάντηση στο νοσοκομείο

 

Ακολούθως είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Παναγιώτη Χριστόφα, ενώ νωρίς το βράδυ στις 8, μίλησε σε πυκνό ακροατήριο στο καφέ Κήπος ανάμεσα σε παλιά και νέα στελέχη του κινήματος που είχαν σπεύσει για να παρακολουθήσουν τον κ. Δούκα. Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε επιθετικά προς την ηγεσία του κινήματος, σημειώνοντας ότι ενώ αυτή την ώρα η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα κυβέρνηση που θα δώσει άλλη προοπτική, θα χτυπήσει τα καρτέλ δίνοντας λύσεις και στα άλλα ζητήματα που ταλανίζουν τους πολίτες, το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, με την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη δείχνει να μην βιάζεται να κυβερνήσει. 

Χαρακτήρισε τις εκλογές του Οκτωβρίου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ως εθνικό θέμα, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και αυτό μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το επιτύχει με την πολιτική του πρόταση. Αναφερόμενος στον κ. Ανδρουλάκη είπε ότι «δεν είναι σωστό λέει να βγούμε σε μία τέτοια διαδικασία και ότι θα έπρεπε να αναλύουμε, να συζητάμε μέχρι να παραλύσουμε ως κόμμα και συνεχίζει αυτή την επιχειρηματολογία λέγοντας ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε να γίνουμε κυβέρνηση, αλλά πρέπει να κάνουμε πολύ μικρά βήματα και σταθερά και κάποια στιγμή θα έρθει και ο χρόνος που θα γίνουμε κυβέρνηση. Πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό αν εμείς είμαστε για να γίνουμε κυβέρνηση ή εσείς αντέχετε άλλο Μητσοτάκη; Αυτή είναι η ερώτηση και για αυτό και χρειάζεται άμεσα μία αλλαγή. Δηλαδή με συγχωρείτε, η χώρα θα καρτελοποιείται και εμείς θα κάνουμε μικρά βήματα που θα ‘ναι τόσο μικρά που θα μοιάζουν με στασιμότητα για να συνεχίσει να ‘χει κι άλλη μία τετραετία ο Μητσοτάκης; Η απάντηση είναι προφανώς όχι», είπε ο κ. Δούκας καλώντας τους παρευρισκόμενους να στηρίξουν την υποψηφιότητά του για να γίνει η αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφέρθηκε και στις δικές του προτεραιότητες και την κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ ασκώντας ταυτόχρονα σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κοντά στον κ. Δούκα βρέθηκε από το μεσημέρι ο βουλευτής, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, με τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Σταύρο Πολίτη, ακολουθώντας όλο το πρόγραμμα του υποψηφίου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση