Αποζημιώσεις αγροτών Μόριας και εγκαταστάσεις Μαμιδάκη

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας, Π. Παρασκευαΐδης
Spread the love


Αναφορές στους αρμόδιους υπουργούς και δύο καίρια ζητήματα που απασχολούν το νησί μας κατέθεσε χθες ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης

Το πρώτο θέμα αφορά το αίτημα αποζημίωσης από την κρατική αρωγή των πυρόπληκτων ελαιοπαραγωγών της Μόριας, που συζητήθηκε χθες και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον νομό μας κατέθεσε έγγραφο της Κοινότητας Μόριας, σύμφωνα με το οποίο ζητείται η αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών του χωριού, των οποίων οι περιουσίες καταστράφηκαν από την πυρκαγιά της 19ης Ιουνίου. Επειδή – όπως τονίζει ο κ. Παρασκευαίδης – “η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του κράτους” καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους οι αγρότες.

Η δεύτερη αναφορά σχετίζεται με την επικίνδυνη εστία για την πρόκληση πυρκαγιάς και μόλυνσης του περιβάλλοντος της έκτασης των 10 στρεμμάτων όπου λειτουργούσαν οι δεξαμενές καυσίμων “Μαμιδάκη” στη Σκάλα Λουτρών, πριν από 30 χρόνια. Σε συνέχεια και προς υποστήριξη της σχετικής επιστολής του Προέδρου των Λουτρών, Βασίλη Μαμώλη, ο βουλευτής του νομού μας τονίζει ότι έχουν εγκαταλειφθεί δεξαμενές, αντλιοστάσια και άλλες κατασκευές απαραίτητες για την τότε λειτουργία των εγκαταστάσεων, οι οποίες έχουν αφεθεί στην τύχη τους, απειλώντας περιβαλλοντικά την περιοχή και αποτελώντας σημαντική εστία κινδύνων, ακόμη και πυρκαγιών, για την κατοικημένη περιοχή της Σκάλας Λουτρών. Ο Π. Παρασκευαΐδης ζητά την πλήρη περιβαλλοντική αποκατάσταση του χώρου, την αποτροπή κινδύνου πυρκαγιάς, καθώς και την εν γένει αξιοποίηση των παραπάνω εγκαταστάσεων στη Σκάλα Λουτρών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Παράλληλα, για το ίδιο θέμα, ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΕΚΟ, επισημαίνοντας ότι η διατήρηση των εγκαταστάσεων αυτών (δεξαμενές κλπ.), καθώς και η συνολική εικόνα εγκατάλειψης που εμφανίζουν είναι αυτονόητο ότι υποβαθμίζουν το σύνολο της περιοχής. Για τον λόγο αυτό ζητά την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αποκατάσταση της περιοχής αλλά και στην προστασία της.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση