Νέα πρόκληση για την Μηλένα Κοντού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών

Spread the love

Με 11 πληρώματα και συνολικά 26 αθλητές και αθλήτριες θα πάρει μέρος η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας στην κατηγορία κάτω των 23 ετών, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 7-8 Σεπτεμβρίου στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, εκεί που θα φιλοξενηθεί μια εβδομάδα μετά και το Βαλκανικό πρωτάθλημα, στο οποίο θα πάρει μέρος με άλλη σύνθεση η Εθνική ομάδα. 

Ανάμεσα στους 26 αθλητές που αναχώρησαν την Τετάρτη από την Καστοριά και πολλοί παγκόσμιοι πρωταθλητές από το πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καναδά αλλά και Ολυμπιονίκες, όπως η Μυτιληνιά Μηλένα Κοντού και η Ευαγγελία Αναστασιάδου, που κατέκτησαν το χρυσό στο διπλό σκιφ ελ. Βαρών, καθώς και οι χρυσοί παγκόσμιοι πρωταθλητές στην κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων Παναγιώτης Μακρυγιάννης στο σκιφ, Γαβριέλα Λιόλιου – Βάλια Λυκομήτρου στο διπλό σκιφ και Κων. Γιαννούλης – Νίκος Χωλόπουλος στο αντίστοιχο διπλό. 

Η χάλκινη Ολυμπιονίκης στο Παρίσι, Μηλένα Κοντού, με ανεβασμένη ψυχολογία και από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο τριπλό παγκόσμιο πρωτάθλημα, που έγινε στον Καναδά, θα επιχειρήσει να κατακτήσει ένα ακόμη μετάλλιο, αυτή τη φορά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών. 

Αναλυτικά η σύνθεση της Εθνικής μας, που πάει με πολλούς εφήβους, έχει ως εξής:

  • Άγγελος Αθανασιάδης-Καούδης (σκιφ ελ. βαρών)
  • Ελένη Βαρελοπούλου (σκιφ ελ. βαρών)
  • Μηλένα Κοντού-Ευαγγελία Αναστασιάδου (διπλό σκιφ ελ. βαρών)
  • Παναγιώτης Μακρυγιάννης (σκιφ)
  • Κωνσταντίνος Γιαννούλης-Νίκος Χωλόπουλος (διπλό σκιφ) 
  • Ζήσης Μπουκουβάλας-Απόστολος Λυκομήτρος (δίκωπος άνευ)
  • Ευαγγελία Φράγκου (σκιφ)
  • Νεφέλη Ντάρα-Νικολέτα Δρογαλά (δίκωπος άνευ)
  • Γαβριέλα Λιόλιου-Βάλια Λυκομήτρου (διπλό σκιφ) 
  •  Ανδρέας Ραπτόπουλος-Άγγελος Δάσκαλος-Λευτέρης Χαλιμούρδας-Άγγελος Ντούσκος (τετράκωπος άνευ)
  • Χρήστος Δημητρίου-Ιωάννης Καμαλεδάκης-Αριστείδης Καλαντίδης-Σπύρος Κυριζόπουλος (τετραπλό σκιφ).

Την ομάδα συνοδεύουν ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τζιάνι Ποστιλιόνε, οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτρης Πέτρου, Άννα Ζαχαρίου, Χρύσα Μπισκιτζή, Ρενάτο Γκαέτα, ο γιατρός της Ομοσπονδίας Δρ. Γιάννης Χριστογιάννης, ενώ αρχηγός της αποστολής είναι η ταμίας της ΕΚΟΦΝΣ Πέπη Κελαϊδή.

 

Έρχεται η Μηλένα!

Η Μηλένα Κοντού μόλις ολοκληρώσει την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών θα μεταβεί μαζί με την Ζωή Φίτσιου και τον Ομοσπονδιακό προπονητή Τζιάνι Ποστιλιόνε στη Λέσβο, την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου. Οι δυο Ολυμπιονίκες θα παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις που έχουν ετοιμάσει τόσο ο Δήμος Μυτιλήνης, την Δευτέρα, στις 6 και μισή το απόγευμα, στο πάρκο μεταξύ του Δημοτικού Θεάτρου και του Παλαιού Δημαρχείου, όσο και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν των δυο αθλητριών την Τετάρτη, στο κτήμα ‘’Ελιά και Θάλασσα’’. 

Μάλιστα ο Δήμος Μυτιλήνης αποφάσισε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, η πλατεία που βρίσκεται δίπλα από την μαρίνα και κοντά στις εγκαταστάσεις του ΝΟΜ να πάρει το όνομα της Μηλένας Κοντού ως επιβράβευση για όλα όσα έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια, με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, εκεί που έγραψε ιστορία.  

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση