“Πάρτε πίσω τώρα τις συγχωνεύσεις στα Λύκεια”

Spread the love

Μαζική ήταν η συμμετοχή των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης και του Γενικού Λυκείου Ιππείου, καθηγητών, γονέων και των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου για το ζήτημα των συγχωνεύσεων (και) στα Λύκεια.

Αντιπροσωπεία των μαθητών, εκπαιδευτικών και των Συλλόγων Γονέων συναντήθηκαν με την Καίτη Στρατάκη, η οποία δήλωσε ότι οι εισηγήσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ήταν θετικές για όλα τα Τμήματα Κατεύθυνσης, αλλά οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται από το Υπουργείο Παιδείας.  Παράλληλα έκανε γνωστό ότι μετά από τις διαμαρτυρίες που προκλήθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας για το ίδιο θέμα, το Υπουργείο συγκρότησε Επιτροπή η οποία θα εξετάσει όλα τα αιτήματα και θα αποφανθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Οι μαθητές πάντως δήλωσαν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να δεχθούν αυτές τις αποφάσεις που τους αναγκάζουν να αλλάξουν σχολείο ή επαγγελματικό προσανατολισμό για οικονομικούς καθαρά λόγους, όπως προωθεί το Υπουργείο.

 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση