ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗ: «Υπάρχει βούληση για τη Νότια Παράκαμψη ή όχι;»

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας, Π. Παρασκευαΐδης
Spread the love


Παρέμβαση για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου της Νότιας Παράκαμψης Μυτιλήνης, με επιστολή του στον Υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σταϊκούρα, έκανε την Παρασκευή ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, με αφορμή την σημερινή συνάντηση του Χαράλαμπου Αθανασίου και του Κώστα Μουτζούρη με τον αρμόδιο Υφυπουργό, Νίκο Ταχιάο. Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα στην ηγεσία του Υπουργείου για το αν υπάρχει πραγματική βούληση της κυβέρνησης να υλοποιήσει το έργο, ποιος είναι ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα, καθώς και την πηγή της χρηματοδότησης, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια βασική οδική υποδομή που συζητείται εδώ και 25 ολόκληρα χρόνια.

Όπως υπενθυμίζει ο κ. Παρασκευαΐδης, το Υπουργείο Μεταφορών, το 2000, αναγνωρίζοντας την σκοπιμότητα και αναγκαιότητα του σημαντικού αναπτυξιακού αυτού έργου για την πόλη της Μυτιλήνης, ενέταξε στον σχεδιασμό την υλοποίησή του, αναθέτοντας την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών (Μελέτη σκοπιμότητας, Μελέτη Τεχνική, Οικονομική, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων). Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν και με βάση την παλαιότερη δέσμευση του Υπουργείου, το έργο θα ήταν ώριμο, προς δημοπράτηση το 2022.

«Διανύουμε το έτος 2024 και ουδείς γνωρίζει, στη Λέσβο, την τύχη του έργου», υπογραμμίζει ο Βουλευτής και συνεχίζει: «Στην πρόσφατη επίσκεψή σας στη Λέσβο, για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του φράγματος Τσικνιά, σας επεσήμανα, παρουσία και του Υφυπουργού κ. Ταχιάου, την αναγκαιότητα να προχωρήσει, επιτέλους, η υλοποίηση του έργου. Υποχρεώνομαι να επισημάνω και τον κίνδυνο νέων καθυστερήσεων από την λήξη σχετικών εγκρίσεων μελετών, όπως η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και  την ανάγκη ανανέωσής τους».

Κλείνοντας, λόγω του υψηλού προϋπολογισμού του έργου, άνω των 40 εκατ. ευρώ, ο Π. Παρασκευαΐδης ζητά να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, εκφράζοντας τον φόβο ότι σε διαφορετική περίπτωση θα παραπεμφθεί στις καλένδες και θα χαθούν και όλοι οι οικονομικοί πόροι που διατέθηκαν έως σήμερα για την εκπόνηση των μελετών.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση