Σπιτάκι, φαγητό, νερό για τα αδέσποτα στα Τσαμάκια

Spread the love

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων σήμερα και ο Δήμος Μυτιλήνης μέσω της Αντιδημαρχίας Πρωτογενούς Τομέα προχώρησε στην τοποθέτηση ενός σπιτιού για σκύλο, με ταΐστρα – ποτίστρα για ζώα, στο άλσος Τσαμάκια. Παρόντες στην δράση ήταν ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Χριστόφας, ο Αντιδήμαρχος, Χρήστος Τσιβγούλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, Μανώλης Ευσταθίου, ο Διευθυντής Δασών, Φώτης Κράλλης και εθελοντές φιλόζωοι. Όπως είπε ο Δήμαρχος, τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν ταίστρες και ποτίστρες και σε άλλα σημεία της πόλης και σε χωριά.

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις του Δήμου για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ο κ. Τσιβγούλης είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 300 υιοθεσίες σκύλων, 500 στειρώσεις και 650 περιθάλψεις.

“Τα αδέσποτα δεν φυτρώνουν, κάποιοι τα εγκαταλείπουν και καταδικάζονται να ζουν στους δρόμους μέχρι το τέλος της ζωής τους ή μέχρι να υιοθετηθούν”, τόνισε από την πλευρά της η Προισταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Γεωργία Μπλέτσα, αναφέροντας τις ενέργειες που γίνονται από την Υπηρεσία για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση