“Λουκέτο” σε 4 παιδικές χαρές

Spread the love

“Λουκέτο” σε τέσσερις παιδικές χαρές του Δήμου Μυτιλήνης μπήκε από χθες μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε και διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις καταλληλότητας και ασφάλειας για να συνεχίσουν την λειτουργία τους. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, στην Αγία Ειρήνη, το πάρκο Καραπαναγιώτη, την κεντρική παιδική χαρά στην Χρυσομαλλούσα και το πάρκο στην παραλία της Θερμής.

Είχε προηγηθεί τον προηγούμενο μήνα το “λουκέτο” που μπήκε στην παιδική χαρά της Παναγιούδας μετά από τον τραυματισμό παιδιού στο δάπεδο. Ο Δήμος προχώρησε στη συνέχεια στην ανάθεση της διενέργειας ελέγχου σε 25 παιδικές χαρές σε εξωτερικό συνεργάτη. Το πόρισμα παραδόθηκε χθες και σύμφωνα με αυτό οι συγκεκριμένες τέσσερις παιδικές χαρές πρέπει να κλείσουν μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές στα όργανα και στις λοιπές εγκαταστάσεις. Ορισμένες από τις φθορές θα επισκευαστούν, ενώ απαιτείται και η αντικατάσταση κάποιων παιχνιδιών που κρίθηκαν επικίνδυνα.

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Χριστόφας, «αναθέσαμε την διενέργεια του ελέγχου γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Για να διαπιστώσουμε αν και πού υπάρχουν προβλήματα και να δώσουμε λύσεις. Οι παιδικές χαρές θα παραμένουν κλειστές μέχρι να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες επισκευών και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν γιατί πάνω απ’ όλα προέχει η ασφάλεια των παιδιών».

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση