Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Επιτέλους νίκη για τον Αιγέα 3-0 τον Πανγυθεατικό

Spread the love

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής πανηγύρισε, την Κυριακή, ο Αιγέας επί του ουραγού Πανγυθεατικού, με σκορ 3-0. 

Η ομάδα του Δημήτρη Γαβαλά έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, παίρνοντας ένα σημαντικό τρίποντο που δίνει ώθηση και ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Οι γηπεδούχοι ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο στο πρωτάθλημα, την παραμονή στην κατηγορία. Ο Αιγέας που αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες, Θανάση Πρωτούλη, Γιάννη Βελούτσο και Μάριο Τζανουλίνο, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα κιόλας λεπτά, πραγματοποιώντας την πρώτη τελική του προσπάθεια μόλις στο 6ο λεπτό. 

Ο Τσιτσεκίδης έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Μιχαλάκης με σουτ μέσα από την περιοχή, σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Καβαλιώτη. Έξι λεπτά αργότερα μετά από υπέροχη μακρινή μπαλιά του Μάγκα ο Τσιτσεκίδης έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει δίπλα από το τέρμα του Καβαλιώτη. Στο 13΄ ήταν η σειρά του Πανγυθεατικού να απειλήσει την εστία του Καλιαμπάκα, όμως το σουτ του Σαντσόλλι ήταν αρκετά άστοχο. Η εδαφική υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε τελικά στο 17ο λεπτό. 

Ο Τσιτσεκίδης εκτέλεσε κόρνερ από την αριστερή πλευρά, ο Καβαλιώτης απομάκρυνε με δυσκολία την μπάλα η οποία κατέληξε ξανά στον παίκτη του Αιγέα, o οποίος βρήκε ιδανικά στην περιοχή τον Ψάνη και αυτός, με σουτ από κοντά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καβαλιώτη για το 1-0. Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Αιγέα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Η ομάδα του Πλωμαρίου συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, μην επιτρέποντας στον Πανγυθεατικό να φανεί απειλητικός για την εστία του Καλιαμπάκα. Με τη συμπλήρωση 45 λεπτών παιχνιδιού οι γηπεδούχοι έκαναν δύο τα τέρματά τους με σκόρερ αυτή τη φορά τον Αντώνη Μάγκα, ο οποίος βρήκε δίχτυα με απευθείας χτύπημα φάουλ, δίνοντας αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα του. 

Στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τον Αιγέα πάντως να διαχειρίζεται άψογα το υπέρ του 2-0. Στο 63΄ο Ψάνης βρέθηκε απέναντι στον Καβαλιώτη, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε ο αμυντικός του Αιγέα που στο δεύτερο ημίχρονο προωθήθηκε στην επίθεση, πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Από το 70΄ μέχρι το 80΄ οι ποδοσφαιριστές του Αιγέα χαλάρωσαν υπερβολικά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Πανγυθεατικός που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ακίνδυνος επιθετικά.  

Παρά την πίεση που δέχθηκε από τους φιλοξενούμενους, ο Αιγέας κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα χάρη στον τερματοφύλακά του, Χρήστο Καλιαμπάκα, ο οποίος στο πρώτο του ματς ως βασικός στη Γ΄ Εθνική, έκανε σωτήριες επεμβάσεις στα σουτ των Γεωργιακάκη στο 70΄ (άπλωσε εντυπωσιακά το αριστερό του χέρι και απέκρουσε) και Κρεβατά στο 75΄ όπου ο τερματοφύλακας του Αιγέα μπλόκαρε την μπάλα, βγαίνοντας έγκαιρα από την εστία του. Η ομάδα του Πλωμαρίου πέρασε ένα δύσκολο δεκάλεπτο, όμως κατάφερε να αντέξει στην πίεση του Πανγυθεατικού, δίχως να δεχθεί το γκολ που θα έβαζε ξανά στο ματς τους φιλοξενούμενους. 

Στο 82΄ ο Αιγέας έχασε μεγάλη ευκαιρία να κλειδώσει το τρίποντο, όταν ο Ντούμος σούταρε από πλεονεκτική θέση με αμυντικό του Πανγυθεατικού να διώχνει την μπάλα προτού αυτή περάσει τη γραμμή. Δυο λεπτά αργότερα ο Αιγέας πέτυχε τελικά και τρίτο τέρμα με υπέροχο σουτ του Παναγιώτη Χρυσάφη έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καρφώνεται στην αριστερή γωνία του Καβαλιώτη. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τον Αιγέα να παίρνει  μια σημαντική νίκη, η οποία τον ανεβάζει στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 4 βαθμούς. 

Να σημειωθεί πως πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 31 ετών. Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Πλωμαρίου αγωνίζεται ξανά στην έδρα της με την ΑΕ Μυκόνου, όπου θα θελήσει να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα. 

Οι συνθέσεις:

ΑΙΓΕΑΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ (Δ. Γαβαλάς): Καλιαμπάκας, Μπαλωμένος, Ψάνης, Καλαμποκάς, Μάγκας, Σεκού, Τοπάλι (51΄ Ντούμος), Τσιτσεκίδης, Μιχαλάκης (74΄ Κάλφας), Χρυσάφης, Π. Πρωτούλης (46΄ Σαρίκης)

ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ (Σ. Μανιάτης): Καβαλιώτης, Ζαΐμι, Κουντούρης, Μπουρελάκος, Κουρτέσης, Σαντσόλλι, Γεωργιακάκης, Κουτσιουμάρης, Δασκαλάκης, Μανιάτης, Μαλτέζος

Έπαιξαν και οι: Κρεβατάς, Κουλούρης, Μηλιάκος, Τσάρρι

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο

  • Αιγέας Πλωμαρίου – Πανγυθεατικός 3-0
  • Αστέρας Σταυρού – ΑΕΡ Αφάντου 2-2
  • Ρόδος – Ελλάς Σύρου 0-2
  • ΑΕ Μυκόνου – ΠΑΣ Κόρινθος 2-1
  • ΑΕ Μαλεσίνας – ΑΟ Νέας Αρτάκης 1-1
  • ΑΟ Λουτράκι – Παναιγιάλειος 0-0
  • Αμαρυνθιακός – Πανναυπλιακός 1-0
  • Απόλλων Ευπαλίου – ΑΟ Μιλτιάδης 0-1

Η βαθμολογία

  1. Ελλάς Σύρου  9  10-2
  2. Αστέρας Σταυρού  8  6-2
  3. ΑΟ Μιλτιάδης  8  4-1
  4. ΑΟ Νέας Αρτάκης  8  6-4
  5. Αμαρυνθιακός  7  5-2
  6. Παναιγιάλειος  6  2-1
  7. ΑΕ Μυκόνου  6  5-4
  8. Πανναυπλιακός  5  6-6
  9. ΑΟ Λουτράκι  5  3-4
  10. ΠΑΣ Κόρινθος  4  7-4
  11. ΑΕΡ Αφάντου  4  6-8
  12. Ρόδος  4  2-5
  13. Αιγέας Πλωμαρίου  4  3-8
  14. ΑΕ Μαλεσίνας  3  3-4
  15. Απόλλων Ευπαλίου  3  2-5
  16. Πανγυθεατικός  0  4-14

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση