Τιμητική εκδήλωση για το Ν. Σηφουνάκη

Ο πρώην Υπουργός, Ν. Σηφουνάκης
Spread the love

Την ανακήρυξη του Νίκου Σηφουνάκη σε επίτιμο δημότη του Δήμου Δυτικής Λέσβου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, μετά από εισήγηση του Δημάρχου, Ταξιάρχη Βέρρου. Η τελετή ανακήρυξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση προς τιμήν του τέως Νομάρχη Λέσβου, Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Υπουργού και δημιουργού του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στο Δημοτικό Θέατρο της Καλλονής. 

Αφορμή γι’ αυτή την πρόταση του Δημάρχου, που έτυχε της αποδοχής και της μείζονος αντιπολίτευσης, στάθηκε η διπλή επέτειος των 40 χρόνων από το ξεκίνημα της προσπάθειας για την δημιουργία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, στο Σίγρι και των 30 χρόνων από την ίδρυσή του. 

Όπως είπε ο κ. Βέρρος, «φέτος κλείνουν 40 χρόνια από τότε που ο Νομάρχης Λέσβου, Νίκος Σηφουνάκης, συνέλαβε την ιδέα και ξεκίνησε την προσπάθεια για την προστασία αρχικά και την ανάδειξη του εμβληματικού για τη δυτική Λέσβο φυσικού μνημείου του Απολιθωμένου Δάσους. Επίσης φέτος κλείνουν 30 χρόνια από την ίδρυση του Μουσείου, ενώ έκτοτε, από όλες τις θέσεις που υπηρέτησε, ως Πολιτικός Προϊστάμενος πέντε Υπουργείων, στήριξε το Μουσείο. Σήμερα, με ορατά πλέον τα αποτελέσματα της πρωτοποριακής για την εποχή ιδέας ανάπτυξης του τόπου μας διά του πολιτισμού, θεωρούμε ότι η συγκυρία της διπλής επετείου είναι μοναδική». 

Και συμπλήρωσε ότι «την ίδια ώρα τρία ακόμη μεγάλα έργα που στον σχεδιασμό τους, αλλά και στην κατασκευή τους συνέβαλλε ο κ. Σηφουνάκης, έχουν ολοκληρωθεί ή βαδίζουν στον δρόμο της ολοκλήρωσης, με ορατά τα αναπτυξιακά τους αποτελέσματα. Ο λόγος για το λιμάνι Σιγρίου, τον οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου και τον δρόμο Καλλονής – Πέτρας, αλλά και πλείστα έργα πολιτισμού, όπως τα Πολύκεντρα ανακαινισμένα Κοινοτικά Ελαιοτριβεία στον Πολιχνίτο, την Αγία Παρασκευή και τον Μανταμάδο».

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος σημείωσε ότι «η στιγμή για τον τόπο μας, αλλά και για τον Δήμο είναι ιστορική και θα αποτελέσει ευκαιρία για να εκπέμψει σε όλη τη χώρα η δυτική Λέσβος ένα δυνατό θετικό συμφιλιωτικό μήνυμα αναγνώρισης της προσφοράς της πολιτικής στη Δημοκρατία και στην Ανάπτυξη».

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση