Ο Μουτζούρης τιμά τον μεγιστάνα Ραχμί Κότς

Spread the love

 Τον 94χρονο Τούρκο μεγιστάνα και φίλο της Λέσβου Ραχμί Κότς που εργάστηκε για την Ελληνοτουρκική φιλία τιμά σήμερα και ώρα 19.00 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Μυτιλήνη ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης και για αυτό το λόγο βρίσκονται σήμερα στη Μυτιλήνη παράγοντες της Αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων από την Τουρκία που θα συναντηθούν μεταξύ άλλων και με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα ενω αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο εκδήλωση για την ενίσχυση της Ελληνοτουρκικής Επιχειρηματικής, Πολιτιστικής και Τουριστικής Συνεργασίας την οποία θα συντονίσει ο Σταμάτης Μαλέλης ενώ την αποψινή εκδήλωση θα παρουσιάσει η Κατερίνα Γκαγκάκη.

Τέλος, για αύριο Σάββατο στις 19: στο Μουσείο Βρανά της Γέρας θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την υψίφωνο Χριστίνα Πουλίτση και την Ευανθία Ρεμπούτσικα

Ο Ραχμί Κότς ως Πρόεδρος παλιότερα του Συμβουλίου Ελληνοτουρκικής Επιχειρηματικής Συνεργασίας, υπήρξε υπέρμαχος της Ελληνοτουρκικής συνεργασίας. Ενδεικτικό των προσπαθειών που κατέβαλε ήταν πως επί θητείας του ως Προέδρου οι οικονομικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο κρατών έφθασαν τα 900 εκατ. δολάρια από 300 εκατ. δολάρια που ήταν πριν.

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς παράγοντες του πλανήτη μας και επισκέπτεται συχνά τη Λέσβο, έχοντας αγοράσει το  παλιό ελαιοτριβείο Βογιατζή στο Πέραμα, το οποίο ανακαίνισε  και το μετέτρεψε σε ένα σύγχρονο χώρο, συμμετέχει στην ιδιοκτησία και διοίκηση της μαρίνας Μυτιλήνης ενώ  δημιουργεί και παραδοσιακό καφενείο στο Πέραμα.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση