“Κεραμίδα” 4.306 ευρώ στους ερασιτέχνες αλιείς

Το εντευκτήριο του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων στο Φανάρι
Spread the love

Δεν πίστευαν στα μάτια τους τα μέλη του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Μυτιλήνης «Ο Τρίτων», που έχουν τα γραφεία τους στο Φανάρι, όταν πήραν στα χέρια τους βεβαίωση για οφειλές, ύψους 4.306 ευρώ, για το διάστημα από την 1η Μαΐου του 2019 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023. Το ποσό το οποίο δεν έχει να πληρώσει ο Σύλλογος, ουσιαστικά τον οδηγεί σε αφανισμό, καθώς όπως είπε στα Νέα της Λέσβου ο πρόεδρός του, Μενέλαος Τσουκαλαδέλλης, εκφράζοντας την απορία του πώς προέκυψαν αυτές οι οφειλές όταν στο Φανάρι δεν λειτουργεί επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά υπάρχει ένας χώρος όπου το κάθε μέλος έχει τη δυνατότητα φτιάξει έναν καφέ κατά τις συναντήσεις που γίνονται στο εντευκτήριο του Συλλόγου. 

Όπως εξηγεί ο κ. Τσουκαλαδέλλης «έχουμε ζητήσει άδεια για αναψυκτήριο στο Φανάρι, αλλά δεν μας έχουν χορηγήσει. Απέρριψαν αυτό το αίτημα θεωρώντας ότι ο χώρος δεν είναι κατάλληλος και γι’ αυτό εδώ και 10 χρόνια είμαστε μεταξύ μας. Πώς έρχονται τώρα και μας χρεώνουν για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων όταν ο χώρος του Φαναρίου είναι το εντευκτήριο του Συλλόγου και όχι κάποια επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος ή άλλη επιχείρηση; Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με το Λιμενικό Ταμείο και δεν βγαίνει κανείς να μας δώσει κάποιες εξηγήσεις. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Το ποσό είναι εξωπραγματικό για τα οικονομικά του Συλλόγου μας. Με την παρουσία μας κρατάμε ζωντανή αυτή τη γραφική γωνιά της Μυτιλήνης, αλλά μέχρι εκεί. Το ότι βάζουμε ρεφενέ και αγοράζουμε έναν καφέ για να μπορούν να φτιάχνουν τα μέλη μεταξύ τους αυτό δεν είναι επιχείρηση. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει σε κάθε Σύλλογο που έχει δικά του γραφεία, το ίδιο γίνεται και σε εμάς», είπε ο κ. Τσουκαλαδέλλης, υπογραμμίζοντας ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει επιχείρηση στο Φανάρι δεν δικαιολογείται να βεβαιώνονται οφειλές.

Οι οφειλές των 4.306 ευρώ για το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων του Φαναρίου έρχονται σε συνέχεια των όσων ανέδειξαν ήδη τα Νέα της Λέσβου πρωτοσέλιδα, την Πέμπτη και την Παρασκευή για τα τραπεζοκαθίσματα των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά ακόμα και για φορητά stand σε επιχειρήσεις της Προκυμαίας και για γλάστρες για τις οποίες καλούνται να πληρώσουν ενοίκιο.  

Οι εκπρόσωποι αυτών των επιχειρήσεων με τους οποίους μιλούσαν το σαββατοκύριακο τα Νέα της Λέσβου δεν είχαν κάποια εξέλιξη για τις περιπτώσεις τους, πράγμα που σημαίνει ότι το Λιμενικό Ταμείο αφήνει το όλο θέμα να κυλήσει και όσοι δεν πληρώσουν να βρεθούν με βεβαιωμένες τις οφειλές στην Εφορία. Το θέμα είναι σοβαρό και προφανώς απαιτείται η λήψη πρωτοβουλιών, καθώς όπως φαίνεται, τα χαράτσια δεν σταματούν από το Λιμενικό Ταμείο.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση