Συνεταιρισμούς επισκέπτεται ο Σταμενίτης

Spread the love

Με επισκέψεις σε Συνεταιριστικές μονάδες της Λέσβου που έχουν εκσυγχρονιστεί και αναπτυχθεί μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων ξεκίνησε την περιοδεία του σήμερα στη Λέσβο ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης. Πρώτος σταθμός του Υφυπουργού ο Συνεταιρισμός α Παλαιοκήπου όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί και να ενημερωθεί για την αναγέννηση ενός εκ των μεγαλυτέρων Συνεταιρισμών της Γέρας στο παρελθόν ο οποίος όμως πέρασε δια πυρός και σιδήρου τις τελευταίες δεκαετίες και ουσιαστικά αναγεννήθηκε μέσα από τις στάχτες του σε σύγχρονη μονάδα ενώ έχει ετοιμάσει και τυποποιητήριο για να βγει στην αγορά του ελαιολάδου με τυποποιημένο το προϊόν του Παλαιοκήπου.

Τον Υφυπουργό συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Νίκος Μανέτας, ο Βουλευτής Χαράλαμπος Αθανάσιου και ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕ Αιγαίου Παναγιώτης Κατσαβέλης.

Μιλώντας με την πρόεδρο του Συνεταιρισμού Βασιλική Βερβέρη και τον σύμβουλο της μονάδας Στρατή Ψαριανό (που έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν) εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την εξέλιξη της μονάδας καθώς ενημερώθηκε και για την μεγάλη ιστορία του συγκεκριμένου Συνεταιρισμού δηλώνοντας ότι τέτοιες προσπάθειες αποτελούν λαμπρά παραδείγματα για την ανάπτυξη της υπαίθρου και τη στήριξη του αγρότη.

Στην Κάπη

Ο Υφυπουργός συνέχισε τις επισκέψεις στο βόρειο τμήμα της Λέσβου στον Συνεταιρισμό Κάπης που διαθέτει μια υποδειγματική μονάδα και ήδη τυποποιεί το δικό της ελαιόλαδο το Καπιράδα όπου ενημερώθηκε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στα χωριά λόγω των βοσκοτόπων (αν και δεν είναι ο ίδιος αρμόδιος αλλά ο συνάδελφός του Υφυπουργός Χρήστος Κέλλας) από τον διευθυντή Χρήστο Ψαραδέλλη και τον Αχιλλέα Κεχαγιά και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις ζωοτροφών και στο τυποποιητήριο εκφράζοντας το θαυμασμό του για τις προσπάθειες που έχουν γίνει και για τις οποίες φάνηκε ενήμερος και από τον Βουλευτή κ. Αθανασίου και από τον πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Κατσαβέλη.

Με τους Αυτοδιοικητικούς

Ο κ. Σταμενίτης συναντήθηκε στο Μανταμάδο με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο ο οποίος συζήτησε με τον Υφυπουργό τις προτάσεις του Δήμου ενόψει των νέων προγραμμάτων του Υπουργείου και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας και που πρέπει να στηριχτεί η συνέχειά τους. Στη συνέχεια ο κ. Σταμενίτης μετέβει στη Μυτιλήνη όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα και τα αιτήματα που κατά καιρούς απευθύνουν προς την Περιφέρεια οι κτηνοτρόφοι και οι παραγωγοί και την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον Πρωτογενή τομέα. Το πρόγραμμα του Υφυπουργού ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο Μυτιλήνης με τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Χριστόφα.

Η επίσκεψη  του Υφυπουργού στη Λέσβο ολοκληρώνεται  με την παρουσία του στην ημερίδα που διοργανώνει το απόγευμα στο επιμελητήριο το ΓΕΩΤΕΕ.

 

 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση