ΜΠΑΣΚΕΤ: Κυπελλούχος Λέσβου ο Παλλεσβιακός

Spread the love

Κυπελλούχος Λέσβου αναδείχθηκε ο Παλλεσβιακός, που νίκησε 84-83 τον Παπάδο Γέρας στην παράταση, στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη την Κυριακή, στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης. 

Ο τελικός είχε συναρπαστική εξέλιξη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με τους παίκτες των δυο ομάδων να τα δίνουν όλα για τη νίκη και το τρόπαιο. Ο Παλλεσβιακός είχε προβάδισμα στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με +6 (41-35). Στο τρίτο δεκάλεπτο ενώ η ομάδα του Γιώργου Γκούμα ξεκίνησε πιο δυνατά, χτίζοντας μάλιστα διψήφια διαφορά, στην συνέχεια η Γέρα έκανε την αντεπίθεσή της, κατεβάζοντας κάπως τη διαφορά. 

Η τελευταία περίοδος είχε το χαρακτήρα του ντέρμπι και όλα έδειχναν πως ο νικητής θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Και έτσι έγινε. Ο Παλλεσβιακός προηγήθηκε 72-69 στα τελευταία δευτερόλεπτα, όμως η Γέρα στην τελευταία της επίθεση στο ματς πέτυχε τρίποντο από την γωνία με τον Καλομοίρη, ο οποίος έστειλε το παιχνίδι στην παράταση μετά το ισόπαλο 72-72 στην κανονική περίοδο.

Στο έξτρα πεντάλεπτο η Γέρα, αν και στερήθηκε των υπηρεσιών τριών βασικών της παικτών, του Καραδόπουλου, του Σκάρου και του Καραχάλια που αποβλήθηκαν με πέντε φάουλ, διεκδίκησε τη νίκη χάρη σε πόντους που σημείωσε κυρίως ο Καμινέλλης. Ωστόσο η ποιότητα των παικτών του Παλλεσβιακού και ειδικά του Καραδολάμη, ο οποίος στην πρώτη του παρουσία με τα χρώματα του Παλλεσβιακού είχε πληθωρική εμφάνιση, έπαιξε σημαντικό ρόλο, με την ομάδα του Γιώργου Γκούμα να φθάνει στη νίκη και στην κατάκτηση του τροπαίου, αφού το τελευταίο σουτ που επιχείρησε η Γέρα με τον Καμινέλλη ήταν άστοχο. 

Να σημειωθεί πως την απονομή στον κυπελλούχο Λέσβου «Γεώργιος Καρέκος» Παλλεσβιακό έκανε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας. Τέλος, mvp του τελικού αναδείχθηκε ο Δημήτρης Καραδολάμης.  

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση