Έτοιμο το αμφιθέατρο στην Επάνω Σκάλα!

Spread the love

Σε ένα ανοιχτό αμφιθέατρο 250 θέσεων μετατράπηκε το οικόπεδο των παλιών στάβλων, στην Επάνω Σκάλα, αλλάζοντας εντελώς την εικόνα και την χρήση του, παρά τις διαμαρτυρίες που είχαν εκφραστεί πριν ακόμη ξεκινήσει το έργο. Οι εργασίες έχουν πλέον ολοκληρωθεί και μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει και η τυπική παράδοση του έργου, αφού ολοκληρωθούν οι συνδέσεις των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και μπουν οι τελευταίες πινελιές με τις φυτεύσεις δέντρων και καλλωπιστικών φυτών. 

Αν και αρχικά προγραμματιζόταν να εγκαινιαστεί φέτος το νέο υπαίθριο πάρκο εκδηλώσεων από τον Δήμο, η τελευταία δίμηνη παράταση που πήρε μετέθεσε τα εγκαίνια για την ερχόμενη άνοιξη.

Το υπαίθριο πάρκο εκδηλώσεων δημιουργήθηκε στον ελεύθερο χώρο των 3 στρεμμάτων που βρίσκεται κάτω από το Κάστρο. Ο Δήμος Μυτιλήνης εκπόνησε την μελέτη για την κατασκευή ενός αμφιθεάτρου ημικυκλικής διάταξης και μπροστά από αυτό δημιουργήθηκε ένας μεγάλος, επίπεδος, ανοιχτός χώρος εκδηλώσεων με εκατέρωθεν χώρους στάσης και σκίασης (φύτευση και παγκάκια), απαραίτητους για τους θερινούς μήνες. Παράλληλα αξιοποιήθηκε ο χώρος κάτω από το αμφιθέατρο, κυρίως, ως αποθηκευτικός αλλά και ως τουαλέτες ανδρών, γυναικών και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Δίπλα, δημιουργήθηκε χώρος στάθμευσης 24 αυτοκινήτων, εκ των οποίων οι δύο θέσεις θα είναι για άτομα με ειδικές ανάγκες και στην τελευταία φάση του έργου εγκαταστάθηκε ο ηλεκτροφωτισμός. Η επιλογή της θέσης αυτής έγινε με στόχο την ενοποίηση του Πάρκου Εκδηλώσεων με το Κάτω Κάστρο και τον πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο που δημιουργήθηκε στα Τσαμάκια.

Το έργο είχε ενταχθεί από την Δημοτική Αρχή Κύτελη στο προηγούμενο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης της πόλης της Μυτιλήνης, με προϋπολογισμό 840.541 ευρώ και ξεκίνησε η υλοποίησή του στις αρχές του 2023. 

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Χριστόφας, «με την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του πάρκου εκδηλώσεων στην Επάνω Σκάλα, το οποίο είχε δημοπρατηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, παραδίδεται στους κατοίκους της πόλης ένας ακόμη χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει μια σειρά εκδηλώσεων. Το σημαντικότερο όμως είναι πως πρόκειται για ένα έργο που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της πόλης της Μυτιλήνης και εντάσσεται σε ένα σύνολο παρεμβάσεων, που υλοποιούνται ή είναι δρομολογημένες, με μεσοπρόθεσμο στόχο την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής της Επάνω Σκάλας. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα “Βόρειο Αιγαίο 2021 – 2027” της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση