Δριμύ κατηγορώ κατά της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα εξαπολύουν, με κοινή ανακοίνωσή τους, η Δημοτική Σύμβουλος, Μαρία Λιόλιου και οι Τοπικοί Σύμβουλοι της Κοινότητας Πλωμαρίου, Γιώργος Παπουτσάνης και Κώστας Ανδριώτης από την παράταξη “Νέα δράση, νέος Δήμος”, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει γίνει κανένα έργο στην περιοχή τον τελευταίο χρόνο, με συνέπεια τα προβλήματα να παραμένουν και να εντείνονται καθημερινά. Μεταξύ άλλων τονίζουν ότι η καθαριότητα είναι ελλιπής, δεν υπάρχουν μηχανήματα για καθημερινές παρεμβάσεις και εργασίες σε αγροτικούς δρόμους, υπάρχει έλλειψη εργαλείων, ζημιές στη μαρίνα και στο γήπεδο Πλωμαρίου, αλλά και εγκατάλειψη του Γηροκομείου που αποτελεί μια σημαντική και αναγκαία δομή για την περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα, οι Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι «δεν υπήρξε μέριμνα για τσιμεντόστρωση σε κανένα σημείο της αγροτικής οδοποιίας, πλην από τα τρία ενταγμένα έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, σε αντίθεση με άλλες Κοινότητες. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου από το Μάιο έλαβε αίτημά μας, για να μας προμηθεύσει με κολωνάκια σήμανσης και πινακίδες, όμως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε παραλάβει τίποτα. Το γήπεδο Πλωμαρίου έχει υποστεί ζημιές, από την κακοκαιρία του 2023, συγκεκριμένα στο τοιχίο από τη μεριά της θάλασσας, αλλά ακόμη δεν έγινε καμία εργασία. Στη Μαρίνα, η πλωτή εξέδρα είναι υπό διάλυση, αλλά παρά τις οχλήσεις μας στο Λιμενικό Ταμείο αυτή παραμένει ως έχει, παρά τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Δεν έτρεξε ποτέ καμία απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου για ανανέωση του εξοπλισμού του Πολύκεντρου Πλωμαρίου».
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης εκφράζουν την ανησυχία τους για το ερχόμενο καλοκαίρι υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για τη νέα τουριστική σεζόν και πάλι θα τρέχουμε την τελευταία στιγμή με “μπαλώματα” και με κίνδυνο να ρεζιλευτούμε διεθνώς».
Εξάλλου, ασκούν κριτική στη Δημοτική Αρχή για την παιδική χαρά της Κοινότητας στην περιοχή Έσο Πάπας που παραμένει κλειστή, ενώ σε ό,τι αφορά τα προβλήματα με το νερό τονίζουν ότι «στην πηγή που τροφοδοτεί το φράγμα του ποταμού Σεδουντα έπρεπε να είχε γίνει έργο που θα απέτρεπε το φράξιμό του από φερτά υλικά, όμως παρά τις οχλήσεις μας αυτό δεν έγινε ποτέ».
Τέλος, για τη λειτουργία του Μιχαλέλειου Γηροκομείου επισημαίνουν: «Από την αρχή της θητείας μας, όλο το Τοπικό Συμβούλιο, αφήνοντας στην άκρη κάθε παραταξιακή αντιδικία, σκύψαμε με αγάπη και άοκνα εργασθήκαμε για να δώσουμε πνοή στο Ίδρυμα. Υπήρξαν πολλοί που μας βοήθησαν στο έργο μας και από εδώ μας δίνεται η ευκαιρία να τους ευχαριστήσουμε. Πρώτος, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, Δημήτρης Μαλλιαρός, που μερίμνησε αφιλοκερδώς για να εγκριθεί η μελέτη της πυρασφάλειας του ιδρύματος και δεύτερος ο Νίκος Σπανός, Πρόεδρος Συνδέσμου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, που σε κάθε ευκαιρία με δική του πρωτοβουλία προσέφερε υλική βοήθεια.
Πλην από αυτούς όμως, οι απαντήσεις που λαμβάνουμε από τους υπόλοιπους είναι του τύπου “δεν έχουμε καμία δουλειά με το Γηροκομείο”.
Για όλα τα παραπάνω, έγιναν επανειλημμένα ερωτήσεις στον Πρόεδρο της Κοινότητάς μας, αλλά η απάντηση ήταν πως τα έχει μεταβιβάσει στη Μυτιλήνη και περιμένει απάντηση, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ.
Κύριε Δήμαρχε, θέλουμε να σας τονίσουμε ότι Δήμος Μυτιλήνης δεν είναι μόνο η ίδια η πόλη της Μυτιλήνης, αλλά σε αυτόν ανήκουν και το Πλωμάρι και τα χωριά του.
Επίσης θέλουμε να επισημάνουμε ότι τα δημοτικά τέλη και οι φόροι είναι ανταποδοτικοί και πρέπει να γυρνάνε πίσω σε αυτούς που τα πληρώνουν με τη μορφή έργων και υπηρεσιών», καταλήγουν οι Σύμβουλοι της παράταξης Κουφέλου.