Αναταράξεις προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία της Λέσβου η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για την προεδρία της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΔΕΕΠ), μετά την ένσταση που υπέβαλε η υποψήφια Καίτη Στρατάκη, κάνοντας λόγο για παρατυπία στα δικαιολογητικά του αντίπαλου υποψηφίου.
Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την επίσημη ένστασή της, η κ. Στρατάκη επισημαίνει ότι, κατά τον έλεγχο των πενήντα υπογραφών που απαιτούνται για την κατοχύρωση της κάθε υποψηφιότητας, εντοπίστηκε διπλοεγγραφή με ίδιο ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο, αλλά με διαφορετικά στοιχεία ταυτοποίησης. Όπως αναφέρεται, ένα από τα ονόματα που εμφανίζονται στη λίστα, δεν αντιστοιχεί σε ενεργό μέλος του κόμματος, καθώς η κάρτα μέλους του έχει λήξει εδώ και αρκετά χρόνια.
Η ένσταση αφορά στην εγκυρότητα των υπογραφών στήριξης που κατατέθηκαν, καθώς η ύπαρξη διπλοεγγραφής σημαίνει πως ο αριθμός των έγκυρων υπογραφών μειώνεται σε 49, μία λιγότερη από τον ελάχιστο αριθμό που ορίζει το καταστατικό για την αποδοχή υποψηφιότητας.
Μιλώντας στα «Νέα της Λέσβου», η κ. Στρατάκη δήλωσε ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία της εγκυκλίου των εκλογών, διαπιστώθηκε από τον έλεγχο ότι ο συνυποψήφιός μου εμφάνισε στον κατάλογο των μελών που στηρίζουν την υποψηφιότητά του διπλοεγγραφή. Από τα 50 άτομα που ορίζει το καταστατικό είναι τελικά 49. Εξαιτίας αυτού ασκήθηκε ένσταση στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Αναμένουμε την απόφαση, την οποία θα σεβαστούμε, και καλούμε όλα τα μέλη μας να προσέλθουν στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης της νέας ΔΕΕΠ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου».
Η υπόθεση έχει ήδη διαβιβαστεί στα αρμόδια όργανα του κόμματος για εξέταση, με την τελική απόφαση να αναμένεται το επόμενο διάστημα. Μέχρι τότε, το κλίμα στις εσωκομματικές διεργασίες της Νέας Δημοκρατίας στο νησί παραμένει τεταμένο, καθώς τα στελέχη αναμένουν την κρίση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής που θα καθορίσει και το ποιοι τελικά θα αναμετρηθούν για την ηγεσία της ΔΕΕΠ Λέσβου.
Ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης
Τα Νέα της Λέσβου επικοινώνησαν με τον υποψήφιο για την προεδρία της ΔΕΕΠ Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Δημοσθένη Χατζηγιάννη με αφορμή τα όσα ανέφερε η κ. Στρατάκη κι ο οποίος τόνισε ότι «πληροφορήθηκα μόλις τώρα την ένσταση σε βάρος μου της κ. Στρατάκη για μια διπλοεγγραφή που υπήρξε εκ παραδρομής κατά την υποβολή των 50 υπογραφών που με πρότειναν για υποψήφιο. Η συνυποψήφια μου γνωρίζει ότι η εγκύκλιος του κόμματος, προβλέπει την δυνατότητα συμπλήρωσης των τυχόν ελλείψεων του φακέλου υποψηφιότητας των υποψηφίων από την εφορευτική επιτροπή όπως συμβαίνει εν προκειμένω. Συνεπώς αναμένω την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή, ο χρόνος μέχρι τις εκλογές να κυλήσει ήρεμα, σεβόμενοι όλους τους Νεοδημοκράτες του Νομού μας που μας παρακολουθούν».



