ΣΕΓΑΣ – ΣΤΙΒΟΣ: Διπλή λεσβιακή παρουσία στις Προολυμπιακές ομάδες

Spread the love

Ιδιαίτερα ευχάριστα είναι τα νέα για τον λεσβιακό στίβο, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από το Λέσβιο προπονητή, Γρηγόρη Κοντό.

Πέραν της Όλγας Φιάσκα, που έχει ήδη συμπεριληφθεί στην Προολυμπιακή ομάδα και θα διεκδικήσει την πρόκρισή της, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες 2028, ακόμη ένας Λέσβιος αθλητής εντάχθηκε στον προολυμπιακό σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ. Ο λόγος για τον Στρατή Δεσποτέλλη, αθλητή του αγωνίσματος των 400 μέτρων, ο οποίος επιλέχθηκε στην Προολυμπιακή ομάδα Κ18 Παίδων.

Ο νεαρός αθλητής ανήκει στο τοπικό σωματείο Αθλοκίνηση Μυτιλήνης και η ένταξή του στο συγκεκριμένο γκρουπ αποτελεί επιβράβευση της συστηματικής δουλειάς, των αγωνιστικών του επιδόσεων, αλλά και της συνολικής προσπάθειας που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια στο λεσβιακό στίβο.

Η παρουσία δύο Λέσβιων αθλητών σε προολυμπιακές ομάδες του ΣΕΓΑΣ επιβεβαιώνει ότι στο νησί γίνεται σοβαρή και μεθοδική δουλειά σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, όχι μόνο από τον Γρηγόρη Κοντό, αλλά και από τους υπόλοιπους αξιόλογους προπονητές των τοπικών συλλόγων, οι οποίοι συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάδειξη νέων ταλέντων.

Εξελίξεις στα Βαλκανικά Πρωταθλήματα

Στο μεταξύ, με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΣΕΓΑΣ γνωστοποίησε ότι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 (Ανδρών/Γυναικών), το οποίο είχε προγραμματιστεί για τις 21 Φεβρουαρίου, ακυρώνεται, καθώς δεν βρέθηκε διαθέσιμη πόλη που να δηλώσει πρόθεση φιλοξενίας της διοργάνωσης.

Ωστόσο, στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών κλειστού στίβου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί επίσης στις 21 Φεβρουαρίου, στη Σερβία, και συγκεκριμένα στο Βελιγράδι, στο κλειστό στάδιο της πόλης.

Ο λεσβιακός στίβος, με τις πρόσφατες εξελίξεις και διακρίσεις, δείχνει πως διαθέτει παρόν και μέλλον, με αθλητές και αθλήτριες που έχουν τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσουν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση