Μάθημα μετά μουσικής

Spread the love

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική δράση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από το 5ο Νηπιαγωγείο και τους μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης του 15ου Δημοτικού Σχολείου, με στόχο την ομαλή μετάβαση των νηπίων στο Δημοτικό.

Η μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο σηματοδοτεί ένα νέο και σημαντικό στάδιο εξέλιξης, τόσο του ίδιου του παιδιού όσο και της οικογένειάς του και γι’ αυτό θεωρείται μια από τις κρισιμότερες περιόδους της παιδικής ηλικίας. 

Την περίοδο αυτή γίνονται έντονες αλλαγές τόσο στην προσωπικότητα του παιδιού, όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον εκθέτοντάς το σε μια μεγάλη ποικιλία απαιτήσεων, γνωστικών, συναισθηματικών και κοινωνικών. Όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν αν υπάρχει αρμονική συνεργασία μεταξύ δασκάλων και νηπιαγωγών, με την ανταλλαγή εμπειριών και με τον σχεδιασμό κοινών δράσεων. Μια τέτοια δράση πραγματοποιήθηκε από τα δύο παραπάνω σχολεία με εμψυχωτή τον Μουσικό του σχολείου, Δημήτρη Χατζηγιαννάκη. Οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου, επισκέφθηκαν το Δημοτικό σχολείο όπου τους περίμενε ο εκπαιδευτικός μουσικής με τα παιδιά και χάρισαν έναν αστείο κλόουν που έφτιαξαν στο σχολείο τους.

Στη συνέχεια όλοι μαζί τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια, όπως «Παντρεύουνε τον κάβουρα», «Όταν πήγα κυρά μου στον Χασάπη» από τη Θράκη, «Το μλαρ» από τη Μυτιλήνη. Τα μεγαλύτερα παιδιά συνόδευαν με μουσικά όργανα τα τραγούδια και ο μουσικός με το γιουκαλίλι του. Χορέψανε, τέλος, το παραδοσιακό γαϊτανάκι με παραδοσιακή μουσική, ακολουθώντας το ρυθμό των τραγουδιών με κινήσεις του σώματος ή με το πέταγμα μιας μπαλίτσας. 

Θα.Β. 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση