Γέφυρα σωτηρίας για χτυπημένη καρέτα-καρέτα

Spread the love

Γέφυρα σωτηρίας στήθηκε από τη Μυτιλήνη προς την Αθήνα για τη διάσωση μιας τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα, ενός είδους που επισκέπτεται συχνά τις θάλασσες μας.

Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, έχουν καταγραφεί περιστατικά στη Δυτική και Νότια Λέσβο, όπου σε παραλίες της περιοχής οι χελώνες ανεβαίνουν για να γεννήσουν τα αυγά τους, γεγονός που δείχνει τη σημασία της περιοχής για το προστατευόμενο είδος.

Η σχετικά μικρού μεγέθους θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε τραυματισμένη στο κεφάλι πιθανότατα από σκάφος στην παραλία των Παρακοίλων, δίπλα στο αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής. Κάτοικοι που τη βρήκαν ειδοποίησαν άμεσα τις αρχές και προχώρησαν στην περισυλλογή της.

Το ζώο παραδόθηκε στους λιμενικούς της Σκάλας Καλλονής, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν άμεσα. Αρχικά, η χελώνα μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών ΑΡΧΕΛΩΝ στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καρέτα-καρέτα μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην πρωτεύουσα και παρελήφθη από την εξειδικευμένη ομάδα, όπου πλέον δέχεται φροντίδα στις εγκαταστάσεις του οργανισμού.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση