Μήνυμα ενότητας, συνεργασίας και κοινής ευθύνης απέναντι στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στους ανθρώπους που χρειάζονται την αρωγή των κοινωνικών υπηρεσιών των δύο δήμων της Λέσβου, έστειλαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, μετά τη χθεσινή διαδικασία συγκρότησης των οργάνων διοίκησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.
Η ομόφωνη επανεκλογή του Νίκου Σπανού στη θέση του προέδρου, η εκλογή του Παναγιώτη Δήσσου στη θέση του αντιπροέδρου, καθώς και η ανάδειξη των Νίκου Σπανού, Πανάγου Κουφέλου και Ιάκωβου Βράνη, αντίστοιχα, ως μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου, επιβεβαίωσαν τη διάθεση όλων των παρατάξεων και των εκπροσώπων των δύο δήμων, να συνεχίσουν από κοινού το κοινωνικό έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος.
Ο επανεκλεγείς πρόεδρος, Νίκος Σπανός, ανέφερε στα Νέα της Λέσβου: «Προχωράμε για το έργο που έχουμε μπροστά μας, που είναι ένα πλούσιο έργο. Είμαστε κοντά στους συμπολίτες μας, κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και συνεχίζουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, για να αναδείξουμε το έργο μας».
Από τη μεριά του και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Μυτιλήνης και νέο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Πανάγος Κουφέλος, επεσήμανε: «Από το 2024 μέχρι σήμερα ο Σύνδεσμος έχει παρουσιάσει σημαντικό έργο, ανταποκρινόμενος σε πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, ενώ ο αριθμός των ωφελούμενων αυξάνεται συνεχώς». Ο νέος αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Δήσσος, συνεχάρη τον Νίκο Σπανό για την επανεκλογή του κι εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνέχιση της συνεργασίας: «Κοινός στόχος όλων είναι η συνέχιση του κοινωνικού έργου προς όφελος των συνανθρώπων που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη».
Συγχαρητήρια προς τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο απηύθυνε και η δημοτική σύμβουλος Δυτικής Λέσβου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Φωτεινή Αντωνοπούλου.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Συνδέσμου, Ιάκωβος Βράνης, ο οποίος υπογράμμισε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη των πολιτών και των δύο Δήμων της Λέσβου, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.



