ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ – ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ: «Ο λαός της Λέσβου δεν τρώει κουτόχορτο»

Spread the love

Με τη φράση «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη του άλλαξε, μήτε την κεφαλή του», σχολιάζει το ΚΚΕ την επίσκεψη και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο, ενώ παρομοιάζει την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού με «επανάληψη ελληνικής σειράς», υποστηρίζοντας ότι οι θέσεις που διατύπωσε δεν διαφοροποιούνται από όσα έχουν κατά καιρούς εκφραστεί από τα υπόλοιπα κόμματα.

Η παραπάνω κριτική διατυπώνεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, η οποία παρατηρεί ότι οι αναφορές του κ. Τσίπρα στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, στην ανάπτυξη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναπαράγουν γνωστές πολιτικές προσεγγίσεις, χωρίς να αμφισβητούν το υφιστάμενο πλαίσιο.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην απουσία οποιασδήποτε τοποθέτησης για τις πολεμικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη. Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι η στάση αυτή αποκρύπτει τις συνέπειες της εμπλοκής της χώρας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τις επιπτώσεις των αυξημένων στρατιωτικών δαπανών σε κρίσιμους τομείς, όπως η Υγεία, η Παιδεία και η Πολιτική Προστασία.

Αναφερόμενη στα ζητήματα της Λέσβου, η Επιτροπή του ΚΚΕ επικρίνει τον πρώην πρωθυπουργό για τις τοποθετήσεις του σχετικά με τον πρωτογενή τομέα, υποστηρίζοντας ότι απέφυγε να αναφερθεί στη διαχείριση της ζωονόσου του αφθώδους πυρετού και δεν υιοθέτησε συγκεκριμένα αιτήματα των κτηνοτρόφων. Παράλληλα, ασκεί κριτική στις αναφορές του για την ακτοπλοΐα, σημειώνοντας ότι δεν έγινε λόγος για τη φορολόγηση και τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, ενώ χαρακτηρίζει το μεταφορικό ισοδύναμο ως μέτρο που, κατά την άποψή της, ενισχύει τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Καταλήγοντας, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι οι διαφορές μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ αφορούν τη διαχείριση και όχι τη στρατηγική της πολιτικής τους. «Όταν αναγορεύει κανείς σε διαφορά του από τη βάρβαρη και αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ τη διαφθορά, επιχειρεί να κρύψει τη στρατηγική του σύμπλευση στα κρίσιμα θέματα», αναφέρει το ΚΚΕ. Και συνεχίζει: «Σύμπλευση που έχει αποτυπωθεί στους εκατοντάδες νόμους που έχει ψηφίσει η ΝΔ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ επί κυβέρνησης ΝΔ. Και όχι μόνο.

Όμως τίμια διαχείριση της ανεντιμότητας δεν μπορεί να υπάρξει και η μεγάλη ανεντιμότητα είναι η πολιτική της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, στην οποία και ο κ. Τσίπρας έχει πάρει άριστα».

Τέλος, το ΚΚΕ επαναφέρει στο προσκήνιο την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, σημειώνοντας ότι «ο λαός της Λέσβου δεν ξεχνά: Όταν από την πλατεία Σαπφούς φώναζες «Go back, κυρία Μέρκελ» και λίγο αργότερα έφερνες το τρίτο μνημόνιο, είναι λογικό να αποφεύγεις σήμερα να θυμίσεις εκείνη την πλατεία. Γιατί ο λαός της Λέσβου έχει πείρα. Και δεν τρώει κουτόχορτο», αναφέρει καταλήγοντας το ΚΚΕ.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση