Βελτιώνονται δρόμοι στη Δυτική Λέσβο

Spread the love

Ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της οδικής υποδομής και της καθημερινότητας στη βόρεια Λέσβο δρομολογεί ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, με τον δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο ν΄ ανακοινώνει την προώθηση έργων συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ στους δρόμους Πέτρας-Πετρί και Λεπέτυμνου-Αγίου Δημητρίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 21η Σεπτεμβρίου 2026.

Πρόκειται για παρεμβάσεις με ιδιαίτερη σημασία, καθώς αφορούν περιοχές όπου η ποιότητα του οδικού δικτύου συνδέεται άμεσα τόσο με την καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων όσο και με την τουριστική δραστηριότητα.

Η Πέτρα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της Λέσβου, με μεγάλη αμμώδη παραλία, τον εμβληματικό βράχο της Παναγίας Γλυκοφιλούσας και σημαντικά ιστορικά μνημεία. Η τοπική οικονομία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό, ενώ το λιμάνι της λειτουργεί και ως Πύλη Εισόδου Schengen, ενισχύοντας τη διεθνή επισκεψιμότητα.

Ιδιαίτερη αξία έχει και το Πετρί, ο μικρός οικισμός πάνω από την Πέτρα, με πανοραμική θέα προς τον κάμπο, τα νησάκια και το Αιγαίο, αλλά και πρόσβαση σε πεζοπορικές διαδρομές που συνδέουν την περιοχή με τη Λιγώνα, τους ιστορικούς νερόμυλους και τη Στύψη.

Παράλληλα, η βελτίωση του δρόμου Λεπέτυμνου-Αγίου Δημητρίου αναμένεται να ενισχύσει την ασφαλή και ομαλότερη σύνδεση, διευκολύνοντας κατοίκους, αγρότες, επαγγελματίες και επισκέπτες.

Το έργο έρχεται να προστεθεί σε μια ευρύτερη προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών της περιοχής, με στόχο μια Δυτική Λέσβο πιο προσβάσιμη, λειτουργική και φιλική για κατοίκους και επισκέπτες.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση