Στη Λέσβο η Σύνοδος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων

Spread the love

Στη Λέσβο θα συγκεντρωθεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον των Γεωπάρκων τον Ιούνιο. καθώς θα πραγματοποιηθεί η 31η Σύνοδος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων και το Διεθνές Σχολείο Γεωπάρκων 2017 με αντικείμενο “Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και ανάπτυξη του γεωτουρισμού”, από 12 έως 22 Ιουνίου, με συμμετέχοντες από 25 χώρες από όλο τον κόσμο.

Η διεθνής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου τη Δευτέρα 12 Ιουνίου.

Θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι Καθηγητές Πανεπιστημίων, επιστήμονες και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, κορυφαίοι επιστήμονες σε θέματα διαχείρισης γεωπάρκων, ανάδειξης φυσικών μνημείων και ανάπτυξης του γεωτουρισμού.

Το Διεθνές Σχολείο Γεωπάρκων 2017 οργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την υποστήριξη της UNESCO, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και  Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου.

Η οργάνωση του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Γεωπάρκων αποτελεί την κορυφαία εκπαιδευτική δράση του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων που συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον με συμμετοχή κορυφαίων στελεχών από 25 χώρες. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στελέχη Γεωπάρκων, καθηγητές πανεπιστημίων, υποψήφιοι διδάκτορες, στελέχη επιστημονικών φορέων και φορέων της αυτοδιοίκησης που συνεργάζονται με γεωπάρκα και σχεδιάζουν ή υλοποιούν βιώσιμες τουριστικές δραστηριότητες από το Βιετνάμ, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιαπωνία, την Ινδονησία, το Ιράν, την Ισπανία, την Ιταλία, το Καζακστάν, τον Καναδά, την Κένυα, την Κίνα, την Κύπρο, το Μαρόκο, το Μεξικό, το Μπαγκλαντές, τη Νιγηρία, την Ουγγαρία, την Πορτογαλία, τη Σαουδική Αραβία, τη Σενεγάλη, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Σουδάν.

Καινοτομία του προγράμματος αποτελεί η οργάνωση ειδικών δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε παρατήρηση πουλιών στον υγροβιότοπο της Καλλονής, ιστιοπλοΐα στη νότια Λέσβο, καταδύσεις στην Πέτρα, αναρρίχηση στην Παναγιά Κρυφτή στο Πλωμάρι, διαδρομές στη φύση και πεζοπορία στην κεντρική Λέσβο και ποδηλασία.

Παράλληλα, με την έναρξη του Θερινού Σχολείου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση με θέμα “2017 Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουρισμού – Γεωπάρκο Λέσβου: Αειφόρος τουριστικός προορισμός” που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 6 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λέσβου στη Μυτιλήνη.

Το Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων αναμένεται να προβάλλει τη Λέσβο ως αειφόρο τουριστικό προορισμό, ως κέντρο εκπαίδευσης και πρότυπο για τη δημιουργία και τη λειτουργία των Γεωπάρκων σε όλο τον κόσμο.

 

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση