Κάστανο και παράδοση στην Αγιάσο

Spread the love

Για άλλη μια χρονιά η Γιορτή του κάστανου στην Αγιάσο έγινε πόλος έλξης για χιλιάδες κόσμο με αξιοσημείωτη την παρουσία και εκατοντάδων Τούρκων επισκεπτών. Ο καλός καιρός την Κυριακή ευνόησε τη μετακίνηση του κόσμου προς το ορεινό κεφαλοχώρι του νησιού μας, όμως αυτή η Φθινοπωρινή γιορτή που πραγματοποιήθηκε φέτος για 14η συνεχή χρονιά, φαίνεται κάθε χρόνο να κερδίζει ακόμη περισσότερο έδαφος και δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητάνε να γίνει διήμερη η γιορτή.

Τα καλντερίμια που παραδοσιακού χωριού πλημμύρισαν κόσμο, ενώ οι φουφούδες που είχαν ανάψει από νωρίς μοσχοβόλησαν φρεσκοψημένο κάστανο.

Στην Πλατεία Δημαρχείου η «Lesvos Gourmet» (σύμπραξη λεσβιακών επιχειρήσεων) προσέφερε κεράσματα στον κόσμο, με προεξάρχουσα την Ποτοποιία Ούζου Πλωμαρίου Δημητρίου Δ. Γιαννατσή, που για τρίτη συνεχή χρονιά έδωσε βροντερό παρόν με το περίπτερό της, με το εξαίρετο λικέρ Castanelli (από αγιασώτικο καστανόμελο και πλωμαρίτικο ούζο).

Παράλληλα οργανώθηκαν δυο περιπατητικές διαδρομές μέσα στον καστανιώνα δίνοντας την ευκαιρία στους πολυπληθείς φυσιολάτρες να απολαύσουν την υπέροχη φθινοπωρινή φύση και τα χρώματα της εποχής. Μέχρι αργά το απόγευμα ο κόσμος σεργιάνιζε στα καλντερίμια του χωριού, ψώνιζε τα φημισμένα τοπικά προϊόντα, γευμάτιζε στα ταβερνάκια.

Την γιορτή του κάστανου συνδιοργάνωσαν, όπως κάθε χρόνο, ο Γυμναστικός Σύλλογος «Όλυμπος» Αγιάσου, η Δημοτική Κοινότητα, το Αναγνωστήριο «Η Ανάπτυξη» και ο Αγροτικός Σύλλογος.

Add a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση