Μετά την επιτυχία που γνώρισαν οι παρουσιάσεις στον Μόλυβο, την Αθήνα και την Πάτρα, την Τετάρτη 7 Μαρτίου, στις 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, θα παρουσιαστεί, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, ο συλλεκτικός τόμος Ένας αιώνας «Αγάπης».
Μουσική, εικόνα και ποιητικός λόγος θα ταξιδέψουν τους θεατές, για μια ώρα, στον χώρο και τον χρόνο για να γνωρίσουν τη δράση και την προσφορά του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Μηθύμνης «Η Αγάπη» από το 1922 μέχρι σήμερα.
Οι άοπλες πολεμίστριες του Μολύβου εμψύχωσαν και βοήθησαν τους πολεμιστές του Μικρασιατικού μετώπου (1922) και παραστέκονται, και σήμερα ακόμη, σε όσους δοκιμάζονται από τη φτώχεια και τις ασθένειες, εφευρίσκοντας χίλιους δυο τρόπους και μέσα αλληλεγγύης. Έναν έπαινο των γυναικών και μια συναρπαστική διαδρομή ευαισθησίας και φιλαλληλίας αποτελεί η ιστορική έκδοση Ένας αιώνας «Αγάπης», η οποία υλοποιήθηκε και με τη συμβολή χορηγών και υποστηρικτών.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι: Στρατής Αναγνώστου (ιστορικός), Γιάννης Κωνσταντέλλης (φιλόλογος) και Πάνος Θεοδωρίδης (συγγραφέας). Την εκδήλωση συντονίζει η συγγραφέας Αννίτα Παναρέτου. Στην προβολή του αρχειακού υλικού, αποσπάσματα του βιβλίου διαβάζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Θεοδώρα Σιάρκου.
Τον συνθέτη – κιθαριστή Γιώργο Αθανασακόπουλο συνοδεύουν: ο Σωτήρης Γκλαβάς (μαντολίνο), ο Βαγγέλης Galoyan (βιολοντσέλο), και ο Φώτης Τσιλεμέκης (κιθάρα). Ερμηνεύει η Δέσποινα Κριμπά.
Η μελέτη και ο σχολιασμός των αρχειακών στοιχείων έγιναν από τον συγγραφέα Πάνο Θεοδωρίδη. Η επιμέλεια και η προσαρμογή στοιχείων και κειμένων έγιναν από τον ποιητή Διονύση Καρατζά. Σύμβουλος έκδοσης ήταν ο ιστορικός Στρατής Αναγνώστου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η εικαστικός Γαβριέλλα Μαυριδή. Τον συντονισμό του έργου και την εκτέλεση της παραγωγής έκανε ο Δημήτρης Ταλιάνης στις Εκδόσεις Τοπίο.
Στις σελίδες του περιλαμβάνεται σπάνιο ιστορικό περιεχόμενο (ανέκδοτες φωτογραφίες και επιστολές, καταστατικά, πρακτικά, γράμματα από το Μικρασιατικό μέτωπο, και άλλα πρωτοδημοσιευόμενα στοιχεία με τον απαραίτητο σχολιασμό).
Ένας, σχεδόν, αιώνας ζωής ενός Συλλόγου είναι πολλά χρόνια και στην περίπτωση των Κυριών και Δεσποινίδων Μηθύμνης, που εμπνεύστηκαν την «Αγάπη», πρόκειται για κατόρθωμα. Από τις παραμονές της Μικρασιατικής καταστροφής (1922) έως τις μέρες μιας καταστροφικής οικονομικής κρίσης, υπάρχει ένα διάστημα όπου η χώρα, το νησί της Λέσβου και ο Σύλλογος πέρασαν πολλές συμπληγάδες.