Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Άνοιξε τις πύλες της η 22η Παλλεσβιακή έκθεση Κεραμικής

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάσθηκε  στο Πολύκεντρο του Μανταμάδου, το Σάββατο 28 Ιουλίου, η 22η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής, που διοργανώνει ο Δήμος Λέσβου, το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού – Τουρισμού και Αθλητισμού και η Δημοτική Κοινότητα Μανταμάδου. Στο πλαίσιο της έκθεσης ανακοινώθηκε χθες και η συναυλία του Γεράσιμου Ανδρεάτου την ερχόμενη Δευτέρα 6 Αυγούστου, στο Πολύκεντρο Μανταμάδου, στις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

Η μεγάλη αυτή γιορτή των κεραμιστών, με την πανελλήνια αλλά και διακρατική αναγνώριση, αποτελεί φέτος σταυροδρόμι συνάντησης 45 κεραμιστών και αγγειοπλαστών από τη Λέσβο, την Αθήνα, την Πάτρα, την Αργολίδα, την Κρήτη, την Κύπρο, την Λήμνο, τη Σάμο, τη Σκιάθο, την Στυλίδα, αλλά και την Γαλλία και την Τουρκία, με έργα και δημιουργίες υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, που απέσπασαν τον έπαινο του κοινού που συμμετείχε στα εγκαίνια.

Στο ξεκίνημα της εκδήλωσης το βράδυ του Σαββάτου, στο Πολύκεντρο Μανταμάδου και στο ξεκίνημα της τελετής τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πυρκαγιών στην Αττική.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μανταμάδου, Χαράλαμπος Τζελαϊδής και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Μανταμάδου, Στέφανος Αποστόλου, ευχαρίστησαν θερμά τους δημιουργούς και όλους τους συντελεστές, για την άψογη διοργάνωση και το υψηλό επίπεδο της έκθεσης.

Μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Δημάρχου, Σπύρου Γαληνού, η Δημαρχεύουσα Αντιδήμαρχος Αναστασία Αντωνέλλη, συνεχάρη θερμότατα όλους τους συντελεστές της έκθεσης, που εργάσθηκαν με ζήλο και αποτελεσματικότητα για την άριστη διοργάνωση και βέβαια τους συμμετέχοντες κεραμίστες, για την έμπνευση, το μεράκι, την καλλιτεχνική δημιουργία και την προσφορά τους στην κεραμική τέχνη, μέσα από την οποία εκπέμπουν πολυσήμαντα μηνύματα, γράφουν ιστορία και δίνουν ελπίδα για το αύριο.

Ακολούθησε περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο, ενώ η εκδήλωση των εγκαινίων πλαισιώθηκε από την χορευτική ομάδα παραδοσιακών χορών «Χοροoδοιπόροι», και τοπικά εδέσματα.

Η 22η Παλλεσβιακή Έκθεση Κεραμικής, στο Πολύκεντρο Μανταμάδου, θα διαρκέσει έως και τις 20 Αυγούστου και λειτουργεί καθημερινά 10:00 – 14:00 και 18:30 – 20:30, με ελεύθερη είσοδο.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img