Παναγιώτης Χριστόφας: «Η φωνή μου είστε εσείς»

Spread the love

Ανέβασε τον πήχη στην κούρσα για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Παναγιώτης Χριστόφας, με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού του στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης. Με μια εκδήλωση που όχι μόνο γέμισε ασφυκτικά το Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά ξεχώρισε για τον ενθουσιασμό και τον παλμό του κόσμου με το παρατεταμένο χειροκρότημα που έφερε δάκρυα συγκίνησης στον επικεφαλής του συνδυασμού «Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο», στο τέλος της ομιλίας του.


«Η φωνή μου, τα λόγια μου, προέρχονται από τα δικά σας στόματα. Η φωνή που ζήτησα και πήρα, είναι η δική σας, γιατί δεν έρχομαι εδώ, παρά να πω τα αυτονόητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, ο οποίος αποτελεί την αδιαμφισβήτητη έκπληξη αυτών των εκλογών και το επιβεβαιώνει κάθε μέρα που περνάει. Ο πρώην Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λέσβου, αποδεικνύει ότι μπορεί να φέρει δίπλα του ανθρώπους όλων των πολιτικών χώρων και όλων των ηλικιών. Αυτό φάνηκε στην συγκέντρωση του Σαββάτου, όπου ο ίδιος στη σκηνή έχοντας το άγχος του πρωτάρη – που «ακουγόταν» στη φωνή του – εμφανίσθηκε αυθεντικός, απλός και με μια ομιλία που μίλησε στις καρδιές του κόσμου που γέμισε το Δημοτικό θέατρο.
Ο Παναγιώτης Χριστόφας, ο νεαρότερος υποψήφιος Περιφερειάρχης ο οποίος κατεβαίνει με την υποστήριξη του αναγεννημένου αλλά «μικρού» ακόμη ΚΙΝ.ΑΛ., πέτυχε κάτι που κανείς δεν περίμενε: Μίλησε μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό, που δεν πήγε στο Δημοτικό Θέατρο απλά για να ακούσει την ομιλία του, αλλά για να δηλώσει ξεκάθαρα την ένθερμη και απόλυτη υποστήριξή του στο εγχείρημά του.
Κατά την είσοδό του, κατεβαίνοντας τα σκαλιά του Δημοτικού θεάτρου από το πάνω φουαγιέ, συνοδευόμενος από όλους τους υποψήφιους του συνδυασμού του, ξεκίνησε άτυπα την ομιλία του ενώ βρισκόταν ανάμεσα στον κόσμο. Με φορητό μικρόφωνο, εν μέσω παρατεταμένου χειροκροτήματος, σαν να μιλάει στον καθέναν και καθεμία από το κοινό ξεκίνησε να λέει: «Σκεφτόμουν τι λένε στις προεκλογικές ομιλίες. Γενικόλογες τοποθετήσεις, συνθήματα, κατηγορίες. Δεν μου αρέσουν αυτά. Μου φαίνονται λίγο ψεύτικα, δεν μου ταιριάζουν. Ο κόσμος θέλει απλές αλήθειες, θέλει να σε εμπιστευθεί. Θέλει να δει το καθαρό σου βλέμμα, να κουβεντιάσει μαζί σου, να τον συμπαρασύρεις…».
Το σίγουρο είναι ότι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης σε κάθε σημείο της ομιλίας του απέφυγε τα τετριμμένα. «Βγαίνουμε μπροστά, όχι χωρίς σχέδιο και όχι χωρίς επίγνωση τι θα βρούμε μπροστά μας», είπε και συμπλήρωσε: «Εμείς. Γιατί εμείς; Γιατί άλλος ποιος; Αυτοί που μας υποτιμούν και αποφασίζουν ερήμην μας;».

Βολές στους «αντιπάλους»

Από την ομιλία του δεν έλειψε η κριτική προς τους δυο βασικούς «αντιπάλους» του για την Περιφέρεια, την νυν Περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου και τον Κώστα Μουτζούρη, χωρίς να τους κατονομάσει, αλλά με σαφείς αιχμές. Μίλησε για ανθρώπους που δεν ζουν στον τόπο και έχουν μικρή εικόνα της κατάστασης, που ζητούν να αναλάβουν εκ νέου ρόλους όταν στο παρελθόν είχαν θέσεις ευθύνης χωρίς να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τα προβλήματα. «Υιοθετούν ακραία ρητορική προκειμένου να αλιεύσουν ψήφους, υιοθετούν τέρατα αρκεί να κάνουν κακό στον αντίπαλό τους», τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.
Και συμπλήρωσε: «Πώς να βασιστούμε σε ανθρώπους που υπήρξαν συγκεντρωτικοί, απαξίωναν τους αντιπεριφερειάρχες και έκοψαν το οξυγόνο στα άλλα νησιά, Χίο και Σάμο; Όταν με βάση επίσημα στοιχεία η περιφέρεια μας ήταν ουραγός στην απορρόφηση χρημάτων στο ΕΣΠΑ. Είμαστε οργισμένοι. Πού ήταν τόσο καιρό;».
«(…)Τα κίνητρά μας διαφέρουν από τα δικά τους και οι στόχοι μας διαφέρουν από τους δικούς τους», τόνισε σε άλλο σημείο.


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες και την πρόταση του συνδυασμού του για στήριξη του αγροτικού τομέα, του τουρισμού, την προώθηση των τοπικών προϊόντων, τη στήριξη του πολιτισμού, του αθλητισμού, την προστασία του περιβάλλοντος. Όσον αφορά το μεταναστευτικό είπε ότι «πρέπει να πιέσουμε να αποσυμφορηθούν τα νησιά. Να γίνεται στα νησιά μόνο καταγραφή και ταυτοποίηση στα κέντρα και οι δομές να μην φιλοξενούν περισσότερους από όσους μπορούν να φιλοξενήσουν». Τόνισε επίσης την ανάγκη να στηριχθεί το αίτημα αποσύνδεσης του μεταναστευτικού από το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να διατηρηθεί μόνιμα και να επανέλθει σε όλα τα νησιά ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ.
Παρουσίασε, τέλος, έναν προς έναν όλους τους υποψήφιους του συνδυασμού του. «Νέοι άνθρωποι, άφθαρτοι, φρέσκοι, μας ενώνει ένας κοινός σκοπός. Η Περιφέρεια δεν χρειάζεται σωτήρες. Ο συνδυασμός μας περιστοιχίζεται επίσης από έμπειρους αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι είναι και πετυχημένοι στις θέσεις που υπηρέτησαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση