Οι πρώτοι των πρώτων στα σχολεία της Λέσβου

Spread the love

ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΕΛΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΗ ΚΑΙ ΝΤΙΝΑ ΒΕΡΒΕΡΗ

-Τι λένε μαθητές που ξεχώρισαν για το μυστικό της επιτυχίας τους

Δεν έλειψαν και φέτος οι πρωτιές στις πανελλήνιες εξετάσεις της Λέσβου με μαθητές να γράφουν 20άρια και να «χτυπάνε» τις υψηλές βαθμολογίες, κατά μέσο όρο όμως οι βαθμολογίες φαίνεται να κινούνται σε πιο «χαμηλές πτήσεις» αφού δυσκόλεψαν η βιολογία, η χημεία και τα μαθηματικά. Ακριβής συνολική εικόνα για τις επιδόσεις των μαθητών της Λέσβου δεν είναι δυνατό να υπάρξει αφού από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έγινε καμιά επεξεργασία των αποτελεσμάτων, όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές. Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε και με επιφύλαξη καθώς δεν στάθηκε δυνατό να συγκεντρώσουμε βαθμολογίες απ’ όλα τα σχολεία του νησιού, η πρώτη των πρώτων φαίνεται να είναι η μαθήτρια του Πειραματικού Λυκείου Αριάδνη Μακρυδάκη, η οποία συγκέντρωσε 18.847 μόρια.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία των βάσεων, έχουν τα στατιστικά στοιχεία των επιδόσεων ανά ομάδα προσανατολισμού. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το «Βήμα», στην Ανθρωπιστικών Σπουδών καταγράφονται μικρές αυξομειώσεις σε σχέση με πέρυσι. Μικρή αύξηση των αριστούχων υπάρχει στη Νεοελληνική Γλώσσα (1,75% έναντι 0,9% πέρυσι), στη Βιολογία (8,84% έναντι 8,62%) και στην Ιστορία (9,04% από 8,75%).
Χαμηλότερα ποσοστά αριστούχων καταγράφονται στα Αρχαία Ελληνικά (2,84% από 4,67%) και στα Λατινικά (24,23% από 28,32).
Στην ομάδα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών καλύτερες επιδόσεις, όσον αφορά στην ανώτερη βαθμολογική κλίμακα, σημειώθηκαν σε Νεοελληνική Γλώσσα, Βιολογία και Μαθηματικά, ενώ σημαντικά χειρότερες σε σχέση με πέρυσι είναι οι επιδόσεις σε Φυσική και Χημεία.
Τέλος, στην ομάδα προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής χαμηλότερα ποσοστά αριστούχων καταγράφονται σε Βιολογία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και υψηλότερα ποσοστά σε Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 11 μαθήματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι όλων των κατευθύνσεων, στα 6 από αυτά το ποσοστό των αριστούχων μειώθηκε σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή περιορίσθηκε να «ενημερώσει» ότι δεν έχει στη διάθεσή της τις βαθμολογίες παρά το γεγονός ότι όπως μας ανέφεραν διευθυντές σχολείων, γύρω στη 1 το μεσημέρι, ζητήθηκε από τη Διεύθυνση να στείλουν «επειγόντως» τα στοιχεία με τις βαθμολογίες των μαθητών. Τα προηγούμενα χρόνια στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων γινόταν επεξεργασία των αποτελεσμάτων και δινόταν στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των μαθητών της Λέσβου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την ενημέρωση που λάβαμε από τα ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. αρμοδιότητάς μας, διαπιστώνουμε ότι υπήρξαν υψηλές βαθμολογίες σε όλα τα επιστημονικά πεδία.
Για το λόγο ότι η ΔΔΕ Λέσβου δεν λαμβάνει τα αποτελέσματα ούτε σε ηλεκτρονική, ούτε και σε έντυπη μορφή αλλά αυτά διαβιβάζονται απευθείας στα ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., ακριβή διαθέσιμα στοιχεία μπορείτε να αναζητάτε στις Σχολικές Μονάδες της περιοχής ευθύνης μας.
Συγχαίρουμε όλους τους μαθητές για τις επιδόσεις τους, ευχόμαστε στους ίδιους καλή φοιτητική ζωή και στους γονείς τους υγεία και δύναμη.
Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για την υψηλή υπηρεσιακή τους ετοιμότητα».
Τα «Νέα της Λέσβου» παρουσιάζουν τους μαθητές που ξεχώρισαν σε Γενικά Λύκεια της Λέσβου, με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε από σχολεία του νησιού που καταφέραμε να επικοινωνήσουμε κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, αφού υπήρξαν σχολεία που είχαν κλείσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλά σχολεία οι βαθμολογίες είχαν παραληφθεί από τις 11 το πρωί και όχι τη 1 το μεσημέρι, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, οπότε αμέσως μόλις αναρτήθηκαν οι πίνακες και μετά τη 1 το μεσημέρι τα σχολεία είχαν κλείσει και η ενημέρωση ήταν αδύνατη σε κάποιες περιπτώσεις.

Οι μαθητές που ξεχώρισαν ανά λύκειο μιλάνε στα «Νέα της Λέσβου»:

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Αριάδνη Μακρυδάκη, 18.847 μόρια
Στην Θετική Κατεύθυνση, από το Πειραματικό Λύκειο ξεχώρισε η Αριάδνη Μακρυδάκη, που τον Αύγουστο θα ετοιμάσει τις βαλίτσες της για την Σχολή Μαθηματικών της Αθήνας. Η Αριάδνη πέρασε μια αγχωτική χρονιά αλλά όπως λέει, «με πρόγραμμα, οργάνωση και συγκέντρωση πήγαν όλα καλά. Έβγαινα έξω, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα δεν διάβαζα αλλά όταν έπρεπε να αφιερώσω χρόνο το έκανα. Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα, αλλά δεν ήταν και τραγικά, όπως παρουσιάζονται μερικές φορές».

Αλέξανδρος Αθηνιώτης, 17.847 μόρια
Ο Αλέξανδρος Αθηνιώτης στην Θετική Κατεύθυνση, από το Πειραματικό Λύκειο δεν έχει καταλήξει ακόμη αν θα σπουδάσει στη νέα Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών της Αθήνας, στο Πολυτεχνείο ή θα ακολουθήσει το Τμήμα Χημικού – Μηχανικού. Η βαθμολογία του πάντως του εξασφαλίζει το εισιτήριο και για τις δύο Σχολές, αν και περίμενε ότι θα ήταν ακόμη καλύτερη. «Όλα τα χρόνια διάβαζα και δεν μου φάνηκε κάτι ιδιαίτερο φέτος, εκτός από τον τελευταίο μήνα πριν από τις εξετάσεις. Κατά τα άλλα, είχα τις εξόδους μου, τα χόμπι μου, τους φίλους μου, όπως θεωρώ ότι ήταν το καλύτερο για μένα».

Θανάσης Σίσκας, 18.815 μόρια
Ο Θανάσης Σίσκας, από το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης, γιος του ακτινολόγου ιατρού, Νίκου Σίσκα, θα ακολουθήσει όπως όλα δείχνουν τα χνάρια του πατέρα του, αφού με βαθμολογία 18.815 μόρια πετυχαίνει την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης που είναι η πρώτη του επιλογή. Όπως λέει «ήταν μια δύσκολη χρονιά, όπως δύσκολα ήταν και τα θέματα στις εξετάσεις, αλλά είμαι ικανοποιημένος από την επίδοσή μου. Θεωρώ όμως ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχεις τις σωστές βάσεις από τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη και από το Γυμνάσιο για να μπορέσεις να προχωρήσεις».

Παναγιώτης Νανόπουλος, 18.613 μόρια
Προσηλωμένος στον στόχο του για την Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτης Νανόπουλος από το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης, πέρασε μια κουραστική χρονιά, αλλά η υψηλή βαθμολογία που έλαβε ανταμείβει τους κόπους του. Παράλληλα, δεν εγκατέλειψε τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά του, όπως το θέατρο, όπου αυτές τις μέρες συμμετέχει στην παράσταση “Όποιος φοβάται τους δράκους να σηκώσει το χέρι του”, με την Ομάδα των “Αστέγων”. «Είχα πρόγραμμα στο διάβασμα και προτιμούσα να κοιμάμαι νωρίς το βράδυ και να διαβάζω το πρωί. Ξεκουραζόμουν αρκετά και είχα τον χρόνο να ασχοληθώ και με άλλα πράγματα, όπως το θέατρο που λατρεύω», τονίζει ο ίδιος.

Ραφαήλ Ντινιακός, 18.258 μόρια
Μαθητής του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης και ο Ραφαήλ Ντινιακός, που κατάφερε να συγκεντρώσει 18.258 μόρια που του εξασφαλίζουν το εισιτήριο για την Ιατρική Σχολή ή το Τμήμα Βιολογίας της Κρήτης όπου θέλει να σπουδάσει. Ο Ραφαήλ υποστηρίζει ότι «η μαθητική ζωή είναι λίγο ζόρικη αλλά όχι εξωφρενικά κουραστική. Δεν διάβασα ποτέ 8ωρα, όπως μου έλεγαν άλλοι συμμαθητές μου, αλλά είχα σύστημα στην μελέτη μέχρι το τέλος».

Παναγιώτης Κεχρινιώτης, 16.929 μόρια
Το Πολυτεχνείο στην Αθήνα είναι η Σχολή όπου θέλει να σπουδάσει ο Παναγιώτης Κεχρινιώτης από το Πειραματικό Λύκειο, ο οποίος συγκέντρωσε 16.929 μόρια, ενώ περίμενε λίγο υψηλότερη βαθμολογία. «Όταν έχουμε ένα στόχο προσπαθούμε να τον πετύχουμε κι αυτό έκανα κι εγώ από την αρχή του Λυκείου. Δύσκολη χρονιά, με απαιτήσεις, αλλά όλα πήγαν καλά».

Χρυσούλα Μανταμαδιώτη, 17.827 μόρια
Η Ψυχολογία είναι η επιστήμη που είχε επιλέξει η Χρυσούλα Μανταμαδιώτη από το Πειραματικό Λύκειο και ο στόχος της επετεύχθη με την υψηλή βαθμολογία που κατάφερε να συγκεντρώσει. Η ίδια δεν περίμενε ότι τα είχε πάει τόσο καλά και μιλά για μια δύσκολη χρονιά, με πολλά σκαμπανεβάσματα. «Πέρασα από όλες τις φάσεις τον τελευταίο χρόνο. Χαρά, κούραση, λύπη, προσπάθεια, απογοήτευση και δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα που με κάνει να χαίρομαι ακόμη περισσότερο. Είμαι μέλος πολύτεκνης οικογένειας και οι συνθήκες για το διάβασμα ήταν πολλές φορές δύσκολες στο σπίτι, αλλά είχα απίστευτη στήριξη από την οικογένειά μου που αγαπώ πολύ».

Αφροδίτη Πιτσιλαδή, 17.737 μόρια
Η Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης είναι η πρώτη επιλογή της Αφροδίτης Πιτσιλαδή, μαθήτριας του Πειραματικού Λυκείου, που έδωσε τον δικό της αγώνα για να πετύχει την εισαγωγή της. Όπως λέει «η τελευταία χρονιά ήταν η πιο δύσκολη. Πολύ διάβασμα, πολλά φροντιστήρια και πολλή κούραση, αλλά όπως αποδεικνύεται στο τέλος, οι κόποι ανταμείβονται κι αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Μαριλία Λακόμπ, 16.317 μόρια
Η Μαριλία Λακόμπ με καταγωγή του μπαμπά από την Γαλλία, στα 18 της, κατάφερε να ανοίξει δύο “πόρτες” για την επαγγελματική της σταδιοδρομία. Πριν λίγο καιρό έδωσε εξετάσεις για να σπουδάσει Δημοσιογραφία σε Πανεπιστήμιο της Γαλλίας και τώρα συμμετείχε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις από το Πειραματικό Λύκειο, από τις οποίες κατάφερε να πάρει το δεύτερο εισιτήριο για σπουδές στο ίδιο επάγγελμα. «Από μικρή ήθελα να σπουδάσω Δημοσιογραφία γιατί είναι ένα επάγγελμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολλές επιλογές. Αγαπώ το ραδιόφωνο και έχω κάνει εκπομπές με το σχολείο μου. Μπορείς να συνδυάσεις την ειδησεογραφία με την μουσική και άλλους τομείς», λέει η ίδια και τονίζει ότι ο τρόπος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια της Γαλλίας είναι πολύ πιο απλός, αφού βασίζεται στην βαθμολογία και στις απαντήσεις σε ένα ερωτηματολόγιο, ενώ στην Ελλάδα οι εξετάσεις είναι αρκετά πιο δύσκολες.

Δημήτρης Δελήβεης, 16.715 μόρια
Με 16.715 μόρια, ο Δημήτρης Δελήβεης από το Πειραματικό Λύκειο αισθάνεται από την Παρασκευή ότι έφυγε ένα μεγάλο βάρος από πάνω του, ενώ περιμένει την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή του στην Οικονομική Σχολή του Στρατού. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά τα θέματα ήταν βατά. Είμαι ικανοποιημένος από την επίδοσή μου αν και θα μπορούσα και καλύτερα».

Μιχάλης Μιχαλακέλλης, 16.228 μόρια
Η ΑΣΟΕΕ είναι η πρώτη επιλογή του Μιχάλη Μιχαλακέλλη από το Πειραματικό Λύκειο , που έβαλε τα δυνατά του φέτος για να την κατακτήσει. «Μου φάνηκαν λίγο δύσκολα τα Μαθηματικά και η Έκθεση αλλά πήγα αρκετά καλά. Είχα σύστημα και πρόγραμμα στο διάβασμα όλο αυτό το διάστημα που με βοήθησαν πολύ».

Κωνσταντίνα Διαμαντή, 15.293 μόρια
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας είναι η Σχολή στην οποία θέλει να φοιτήσει και η μαθήτρια του Πειραματικού Λυκείου Κωνσταντίνα Διαμαντή ή διαφορετικά το Τμήμα του Πειραιά. «Δεν στερήθηκα τίποτα», λέει η ίδια, αφού μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν αθλήτρια του μπάσκετ. «Η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες είναι μια δύσκολη και αγχωτική διαδικασία και σε επηρεάζει κυρίως ψυχολογικά. Αρχικά οι βαθμοί μου δεν ήταν άριστοι αλλά σιγά – σιγά βελτιώθηκαν και τελικά όλα πήγαν καλά».

3ο – 4ο ΓΕΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Κώστας Βαρβαράς, 18.778 μόρια
Από το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης ο Κώστας Βαρβαράς συγκέντρωσε 18.778 μόρια και βάζει στόχο την Ιατρική Θεσσαλονίκης. Έχει γράψει 19,8 φυσική, 19,6 βιολογία, 19 χημεία και πέτυχε να έχει από τις καλύτερες βαθμολογίες στη Λέσβο. Μιλώντας για το μυστικό της επιτυχίας του λέει: «Δεν έχει να κάνει μόνο με το πόση ώρα διαβάζεις, αλλά το πώς διαβάζεις και πόσο το θες. Αν θέλεις κάτι πολύ θα κάνεις και θυσίες».

Εύη Γρηγορίου, 18.620 μόρια
Η Ιατρική Θεσσαλονίκης είναι η πρώτη επιλογή για την Εύη Γρηγορίου, μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, κόρη του Ασημάκη Γρηγορίου και ανιψιά της συναδέλφου δημοσιογράφου και καλής φίλης Βαρβάρας Γκιγκιλίνη. Η Εύη μιλώντας για τη χρονιά που πέρασε μας λέει: «Ήταν μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά. Πιεστήκαμε αρκετά, αγχωθήκαμε, με βοήθησαν πάρα πολύ οι γονείς μου και οι καθηγητές μου. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι θα πήγαινα τόσο καλά, είχα πάντα μια επιφύλαξη. Ήμουν ευχαριστημένη από την επίδοσή μου, αλλά δεν ήθελα να πετάω στα σύννεφα μέχρι να δω τις βαθμολογίες». Η Εύη έγραψε 19,4 χημεία και βιολογία και 19 φυσική.

Σταματίνα Θεοδοσίου, 18.414 μόρια
Κόρη του γιατρού Παναγιώτη Θεοδοσίου, που είχε την τύχη και την ευτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά να δει παιδί του ανάμεσα στους πρώτους. Πέρυσι ο γιος του είχε διακριθεί, ενώ η ίδια ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα της. «Θέλω να σπουδάσω Ιατρική, με νοιάζει σε ποια πόλη θα περάσω», μας λέει χαρακτηριστικά.
Όσο για τη χρονιά που πέρασε τονίζει: «Ήταν απαιτητική χρονιά. Αν έχεις όμως καλές βάσεις και αν έχεις πρόγραμμα και ξέρεις να τα συνδυάσεις όλα σωστά, τότε μπορείς να πετύχεις. Φρόντιζα να έχω χρόνο να ξεκουράζομαι». Και συνεχίζει: «Μια μικρή ανασφάλεια την είχα, ήμουν όμως καλά προετοιμασμένη και δεν είχα ιδιαίτερο άγχος». Η Σταματίνα συγκέντρωσε 18.414 μόρια, κι έγραψε 20 φυσική.

Ραφαήλ Κορδογιάννης, 16.590 μόρια
Ο Κορδογιάννης Ραφαήλ από το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης έγραψε 20άρι στα μαθηματικά που ήταν ιδιαίτερα δύσκολα φέτος. Συγκέντρωσε 16.590 μόρια καθώς είχε μέτριες επιδόσεις στα άλλα μαθήματα. «Θέλω να σπουδάσω φυσική. Δεν τα πήγα πολύ καλά στη φυσική, έγραψα 15 γιατί δεν πρόλαβα να τελειώσω έγκαιρα τα θέματα. Σκοπός μου είναι να σπουδάσω φυσική στο εξωτερικό. Είναι το μάθημα που μου αρέσει και αυτό το αντικείμενο θέλω να σπουδάσω», μας λέει ο ίδιος.

 

«Χτυπάνε» ιατρική τα δυο παιδιά του Δημάρχου
Στρατή Κύτελη
Στις πρώτες θέσεις με τις καλύτερες επιδόσεις τα δυο παιδιά του νεοεκλεγέντα Δημάρχου γιατρού Στρατή Κύτελη, Γεωργία και Παναγιώτης μαθητές του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, τα οποία έδιναν μαζί πανελλήνιες φέτος. Η Γεωργία συγκέντρωσε 18.440 μόρια και όπως μας είπε παρότι η πρώτη επιλογή της ήταν η κτηνιατρική λόγω της υψηλής της επίδοσης θα σκεφτεί σοβαρά ν’ αλλάξει πλώρη για την ιατρική. Ο Παναγιώτης συγκέντρωσε 18.034 μόρια και θα επιλέξει ιατρική σχολή. Ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα τους τα δυο παιδιά θα σπουδάσουν ιατρική κάνοντας υπερήφανο βέβαια το Δήμαρχο και τη σύζυγό τους, που τους καμαρώνουν. Τα δυο παιδιά γεννήθηκαν με διαφορά 11 μηνών και καθώς ο Παναγιώτης κέρδισε χρόνο, βρέθηκαν στην ίδια τάξη και διαγωνίσθηκαν μαζί στις πανελλήνιες σαν να είναι δίδυμα! «Δεν διαβάζαμε μαζί προτιμήσαμε ο καθένας να κάνει τη δική του προετοιμασία και ήμασταν και οι δυο προσηλωμένοι στο στόχο μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που όλα πήγαν καλά» μας λέει η Γεωργία.

 

5ο ΓΕΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Σοφία Μιχαλάκη, 18.255 μόρια
Μεγάλη ικανοποίηση για την Σοφία Μιχαλάκη από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης και την οικογένειά της έφερε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την Παρασκευή. Με 18.255 μόρια δεν ονειρεύεται πια την Ιατρική Σχολή της Αθήνας, αλλά έχει κατακτήσει την εισαγωγή της από τον Σεπτέμβριο. «Η βαθμολογία μου ήταν αυτή που περίμενα, μετά από μια δύσκολη και κοπιαστική χρονιά. Είχα χρόνο για τον εαυτό μου αλλά ο στόχος φέτος ήταν αυτός και τον πέτυχα».

Απόστολος Σαμιώτης, 17.078 μόρια
Με πολλές ώρες μαθημάτων σε ιδιωτικά φροντιστήρια και λιγότερο διάβασμα κατάφερε να πετύχει τον στόχο του ο Απόστολος Σαμιώτης από το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης για να σπουδάσει στο Πολυτεχνείο της Αθήνας. «Δεν στερήθηκα τίποτα γιατί έβλεπα και τους φίλους μου, πήγαινα βόλτες, είχα τα χόμπι μου. Δεν μπορώ να διαβάσω πολλές ώρες και γι’ αυτό θεωρώ ότι με βοήθησαν πολύ τα μαθήματα στα φροντιστήρια και η πρακτική άσκηση».

Βασίλης Χατζηδημητρίου, 16.669 μόρια
Δύο είναι οι επιλογές του Βασίλη Χατζηδημητρίου από το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης για την επαγγελματική του σταδιοδρομία μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλήνιων εξετάσεων. Η πρώτη είναι η Γυμναστική Ακαδημία στην Θεσσαλονίκη και η δεύτερη η Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, επίσης στην συμπρωτεύουσα. «Δεν ήμουν συνέχεια πάνω από ένα βιβλίο, αλλά ήταν μια δύσκολη χρονιά, με τα πάνω και τα κάτω της. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και προχωράμε».

Παναγιώτης – Ορφέας Χατζηπαναγιώτης, 17.666
Υψηλή βαθμολογία και για τον Παναγιώτη – Ορφέα Χατζηπαναγιώτη από το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, που την κατέκτησε με αρκετό διάβασμα σε καθημερινή βάση. Πρώτη επιλογή του η Σχολή Πληροφορικής στο Ηράκλειο της Κρήτης. «Η βαθμολογία μου ήταν αναμενόμενη και όλα κύλησαν ομαλά. Δεν πιέστηκα υπερβολικά, είχα χρόνο να κάνω αυτά που μου άρεσαν και είμαι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα».

ΓΕΛ ΑΓΙΑΣΟΥ

Λάζαρος Ξενοφών, 16.607 μόρια
Ο Λάζαρος Ξενοφών από το ΓΕΛ Αγιάσου συγκέντρωσε 16.607 μόρια, είναι πρώτος στην κατεύθυνση Οικονομίας – Πληροφορικής στο σχολείο του και βάζει πλώρη για λιμενικό, αστυνομία ή για Γυμναστική Ακαδημία ακολουθώντας τα χνάρια της μητέρας του που είναι γυμνάστρια. Έδωσε για δεύτερη χρονιά πανελλήνιες, καθώς πέρυσι είχε περάσει στη Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών (πρώην ΑΣΟΕ) την οποία σταμάτησε το Δεκέμβριο για να προσπαθήσει ξανά.
«Μου φάνηκε δύσκολη η σχολή και το αντικείμενο δεν μου άρεσε, διαπίστωσα ότι είχα κάνει λάθος που την επέλεξα γι’ αυτό αποφάσισα να προσπαθήσω ξανά. Έβαλα το κεφάλι κάτω και διάβαζα, όχι όμως σε υπερβολικό βαθμό. Είχα πρόγραμμα, διάβαζα πρωί και απόγευμα ξεκούραση», μας λέει.

Γιάννης Νατζμί, 15.776 μόρια
Από πατέρα Ιρανό και μητέρα Ελληνίδα ο Γιάννης Νατζμί από το ΓΕΛ Αγιάσου ξεχώρισε στις πανελλήνιες και ήρθε δεύτερος στην κατεύθυνση Οικονομίας πληροφορικής στο σχολείο του με 15.776 μόρια. «Δεν μπορώ να πω ότι διάβαζα ιδιαίτερα ή ότι χρειάσθηκε να πιεσθώ. Έκανα βέβαια φροντιστήρια, προσπάθησα. Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα», σημειώνει. Ο ίδιος θέλει να σπουδάσει Πληροφορική.

Ζωή – Αναστασία Πατσέλη, 16.132 μόρια
Η Ζωή – Αναστασία Πατσέλη από το ΓΕΛ Αγιάσου είναι πρώτη στο σχολείο της από τη θετική κατεύθυνση και συγκέντρωσε 16.132 μόρια. «Ήταν μια αγχωτική και δύσκολη χρονιά. Γενικά τα πήγα καλά, απλά απογοητεύθηκα με τις επιδόσεις μου στη χημεία καθώς φέτος ήταν πολύ δύσκολα τα θέματα. Θέλω να περάσω Κτηνιατρική, ελπίζω ότι θα πέσουν οι βάσεις και θα μπορέσω να πιάσω τη σχολή. Είμαι αισιόδοξη», μας είπε η Ζωή – Αναστασία.

Αλκίνοος Παυλής, 18.260 μόρια
Ο Αλκίνοος Παυλής, μαθητής του Λυκείου Άντισσας, είναι πρώτος στο σχολείο του με 18.260 μόρια. Είναι γιος του γιατρού του Κέντρου Υγείας Άντισσας Στρατή Παυλή και συνδικαλιστή στην Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου. Ο Αλκίνοος Παυλής ενδιαφέρεται για βιολογία και όπως φαίνεται έπιασε το στόχο του. «Ήθελα πολύ να περάσω βιολογία και νομίζω ότι τα κατάφερα αφού πέρυσι το όριο ήταν στα 18.050 μόρια. Δούλεψα αρκετά, ήταν δύσκολη χρονιά για μένα, αλλά αισθάνομαι ότι δικαιώθηκα», μας είπε χαρακτηριστικά.

Μυρσίνη Χρυστοφάρη, 17.216 μόρια
Η Μυρσίνη Χρυστοφάρη από το ΓΕΛ Αγιάσου συγκέντρωσε 17.216 μόρια και βάζει πλώρη για ψυχολογία. «Ήταν δύσκολη χρονιά, ήθελε πολλή δουλειά, προσπάθησα πολύ. Πιστεύω ότι βοήθησαν πάρα πολύ οι βάσεις που είχα από τα προηγούμενα σχολικά χρόνια. Με βοήθησαν πάρα πολύ οι γονείς μου που είναι και οι δυο φιλόλογοι», μας λέει η Μυρσίνη. Πριν από 3 χρόνια η οικογένεια Χρυστοφάρη καμάρωσε και τη μεγαλύτερη κόρη τους, η οποία είναι φοιτήτρια Νομικής στη Θεσσαλονίκη και ήταν ανάμεσα στους πρώτους σε επιδόσεις.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση