Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Με νέα διατύπωση ο Δήμος Μυτιλήνης “κλειδώνει” το κλείσιμο των σχολείων

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε χθες από την απόφαση των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου ν’ ανακοινώσουν ότι αναβάλλουν την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και την παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου που επεσήμανε ότι δεν μπορούν βάση νόμου οι Δήμοι να λαμβάνουν αποφάσεις σε σχέση με τα σχολεία και τον covid-19, ο Δήμος Μυτιλήνης εξέδωσε νέα ανακοίνωση σήμερα το πρωί στην οποία έχει παραληφθεί κάθε αναφορά στον covid-19 και επικεντρώνεται μόνο στα γεγονότα στη Μόρια και τον κλειστό δρόμο του Καρά Τεπέ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης αναφέρει τα εξής:
“Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης λαμβάνοντας υπόψη τον Νόμο 3852/ΦΕΚ 87Α΄/7-6-2010 στο Κεφ ΣΤ΄ άρθρο 94 παρ. 4 περ. 27 (περί διακοπής μαθημάτων λόγω έκτακτων συνθηκών εντός των διοικητικών ορίων του οικείου Δήμου) και των γεγονότων που διαδραματίζονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Μυτιλήνης αναφορικά με το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα, την καταστροφή του ΚΥΤ Μόριας, την παρουσία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στους δρόμους, την έλλειψη πρόσβασης σε σχολεία λόγω αποκλεισμένων δρόμων, αποφασίζει ότι τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μυτιλήνης θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 14 έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020.
Η απόφαση αυτή ελήφθη για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, οι οποίοι εξέφρασαν, μέσω Συλλόγων και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, την ανάγκη για αναστολή έναρξης της σχολικής χρονιάς”.
Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας σήμερα το απόγευμα ανακοίνωσε και επίσημα την αναστολή έναρξης λειτουργίας των σχολείων σε όλη τη Λέσβο μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου .

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img