Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Στρατής Αλμπάνης: Ο «Άη-Βασίλης» των τάμπλετ για τους μαθητές

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Όλα ξεκίνησαν από μια απλή ανάρτηση που έκανε για να διαθέσει το τάμπλετ που του περίσσευε σε όποια οικογένεια το έχει ανάγκη για τα διαδικτυακά μαθήματα του παιδιού του. Τα «αιτήματα» που έλαβε για να διεκδικήσουν το τάμπλετ ήταν δεκάδες. Αυτό έκανε τον επιχειρηματία, ιδιοκτήτη του Alley Dog, στην οδό Κομνηνάκη, Στρατή Αλμπάνη, να ξεκινήσει μια προσπάθεια ώστε να μοιρασθούν τάμπλετ σε όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες.
«Διάβασα ότι κάποιος άλλος είχε διαθέσει το τάμπλετ του και χωρίς δεύτερη σκέψη είπα και εγώ να προσφέρω το τάμπλετ που μου περίσσευε σε κάποιον που το είχε περισσότερη ανάγκη. Μου έστειλε πολύς κόσμος μηνύματα ότι χρειάζεται τάμπλετ . Πήρα πάνω από 60 μηνύματα. Αυτό με συγκλόνισε ένοιωσα ότι ήθελα να προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω. </em>Αγόρασα άλλα 8 τάμπλετ, μου διέθεσαν άλλα δυο ιδιώτες και πρόσφατα τα ΕΛΤΑ κούριερ Μυτιλήνης, έδωσαν άλλα 10 τάμπλετ ενώ αγόρασα και άλλα 10 από τον «Κωτσόβολο» Μυτιλήνης όπου μάλιστα μας έκαναν και πολύ καλή τιμή προκειμένου να ενισχύσουν τη δράση αυτή» λέει στα «Νέα της Λέσβου» ο Στρατής Αλμπάνης.

Ο ίδιος σχολιάζει πως γνωρίζει ότι το Υπουργείο Παιδείας διαθέτει στα σχολεία τάμπλετ για να τα διαθέσουν σε οικογένειες όμως μετά θα πρέπει να επιστραφούν στα σχολεία.
«Δεν είναι κρίμα ένα παιδάκι να μην έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο; Να μην έχει πρόσβαση στην τεχνολογία; Εγώ θέλω να βοήθησω τα παιδιά που έχουν ανάγκη και θέλω αυτή η συσκευή να μείνει δική τους. Συνολικά έχουμε δώσει 34 τάμπλετ ενώ και άλλοι επιχειρηματίες όπως το «Μικρό» αλλά και η «Φάρμα Καρυοφύλλης» μας έδωσαν χρήματα για να πάρουμε τάμπλετ. Μέχρι από την Αγγλία μας στείλανε χρήματα για αυτό το σκοπό» τονίζει ο ίδιος.
Αυτά τα Χριστούγεννα ο Στρατής Αλμπάνης θα γίνει ο Αη Βασίλης των παιδιών που δεν έχουν στο σπίτι τους τάμπλετ και θα προσφέρει χαμόγελα στους μικρούς μαθητές που θα μπορούν να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση .

spot_img

More articles

spot_img
spot_img