Στο κόκκινο του κορονοϊού η Λέσβος

Spread the love


Αυξημένα συνέχισαν και χθες να καταγράφονται τα κρούσματα του κορονοϊού στη Λέσβο, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να ανακοινώνει για την περιοχή μας 291 κρούσματα σε σύνολο 22.889 κρουσμάτων στην επικράτεια.

Με βάση τον αριθμό αυτών των κρουσμάτων η Λέσβος παραμένει στο βαθύ κόκκινο, ενώ αυτό που προβληματίζει τους τοπικούς υγειονομικούς φορείς είναι η αυξητική πορεία των νέων μολύνσεων καθώς το προηγούμενο διάστημα είχε καταγραφεί μία αισθητή κάμψη, η οποία ωστόσο αποδείχθηκε πρόσκαιρη.

Αυξημένα είναι τα κρούσματα και στο δεύτερο νησί του νομού μας, τη Λήμνο, καθώς καταγράφηκαν 77, όπως και στη Σάμο 152, ενώ 143 είναι τα κρούσματα στη γειτονική Χίο.

 

Αδειάζει το νοσοκομείο

Την ίδια ώρα οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού δεν έχουν τέλος στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, καθώς χθες έφυγε από τη ζωή μία 85χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν με προβλήματα, είχε όμως και υποκείμενα νοσήματα που επιτάχυναν την επιδείνωση της κατάστασής της, σύμφωνα με τους γιατρούς. Με το νέο θάνατο κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι νεκροί από το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρι τώρα στο νοσοκομείο φτάνουν τους 124, ενώ θα πρέπει να υπολογιστεί ότι οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο είναι περισσότεροι στον τόπο μας. Πρόκειται όμως για περιστατικά που δεν καταγράφονται στο νοσοκομείο γιατί οι νοσούντες πέθαναν στα σπίτια τους ή έχουμε και περιστατικά ανθρώπων που πέθαναν λόγω ανεπάρκειας των ζωτικών τους οργάνων, η οποία προκλήθηκε από τις επιπλοκές του κορονοϊού, καθώς όμως ο θάνατός τους επήλθε αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες μετά την εισαγωγή τους στην Εντατική του νοσοκομείου και τα αποτελέσματα για τον κορονοϊό ήταν πια αρνητικά, έγινε ο λεγόμενος «αποχαρακτηρισμός» τους (ουσιαστικά δηλαδή αυτοί οι θάνατοι δεν χαρακτηρίστηκαν ως Covid).

Μόνο τις τελευταίες 5 μέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 5 άνθρωποι στο νοσοκομείο το οποίο πλέον και λόγω των θανάτων καταγράφει μείωση των ασθενών του. Χθες νοσηλεύονταν 13 άτομα σε θαλάμους απομόνωσης και ένα άτομο στην Εντατική.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση