“Πράσινο φως” για την Βόρεια Παράκαμψη

Spread the love


  • Αναβολή για τον Ιούνιο πήρε το δικαστήριο για τον προσδιορισμό τιμής μονάδας για την παράκαμψη του Αγίου Ισιδώρου

Ένα καλό και ένα “κακό” νέο βγήκαν χθες από τα δικαστήρια Μυτιλήνης για την υλοποίηση δυο σημαντικών έργων στο νησί μας. Η θετική εξέλιξη είναι ότι εκδικάστηκαν οι απαλλοτριώσεις για τον κόμβο της Βόρειας Παράκαμψης – Μυτιλήνης στο Καλαμάρη (κόμβος Κ2) και όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Μουτζούρης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα προχωρήσει άμεσα στην δημοπράτηση του έργου, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 2.160.000 ευρώ. Η κατασκευή της παράκαμψης είναι σημαντική για την οδική ασφάλεια της βόρειας εξόδου από τη Μυτιλήνη και γι’ αυτό η Περιφερειακή Αρχή έθεσε σε προτεραιότητα την υλοποίηση του έργου. Κύριο αντικείμενο είναι η κατασκευή του ισόπεδου οδικού κόμβου (Κ2) σύνδεσης με την οδό Μυτιλήνης – Θερμής στην περιοχή του εργοστασίου της Δ.Ε.Η., με εκτέλεση όλων των απαιτούμενων εργασιών οδοποιίας χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης – ασφάλισης, καθώς και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών (ηλεκτροφωτισμού). Η δημοπράτηση προγραμματίζεται να γίνει μέσα στην άνοιξη και η προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει οριστεί στις 270 ημέρες. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από το Καλαμάρη και θα ολοκληρωθούν στην είσοδο του εργοστασίου της ΔΕΗ.

Ωστόσο, δεν υπήρξε χθες θετική εξέλιξη και για το έργο της παράκαμψης του Αγίου Ισιδώρου, στο Πλωμάρι, για το οποίο έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ περίπου από την Περιφέρεια Αττικής, ως δωρεά μετά από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το νησί μας το καλοκαίρι του 2017. Αν και επρόκειτο να εκδικαστούν χθες οι απαλλοτριώσεις και γι’ αυτό το έργο, η πλευρά των ιδιοκτητών ζήτησε αναβολή και η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 8 Ιουνίου, καθυστερώντας κι άλλο την διεξαγωγή του διαγωνισμού ανάθεσης.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση