Βγαίνει από την Εντατική ο 11χρονος

Spread the love


Ξεπερνά τον κίνδυνο ο 11χρονος που μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο των Αθηνών, μετά από πνευμονική εμβολή το απόγευμα της Κυριακής και κινδύνεψε η ζωή του λόγω επιπλοκής του κορονοϊού κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του σε παιδιατρική κλίνη της Α’ παθολογικής Κλινικής στο Βοστάνειο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πατέρα του μικρού ασθενούς, η οικογένεια ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς ότι το παιδί θα βγει από την εντατική και θα συνεχίσει τη νοσηλεία του σε απλό θάλαμο.

Ο 11χρονος διαγνώστηκε με MIS-C (σύνδρομο) και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα τρεις ημέρες μετά το πρώτο αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Σύμφωνα με την οικογένεια, το παιδί είχε πυρετό για δύο μέρες, 38-39, μετά πήγε στα δέκατα 37,5.

Είχε κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι 10 μέρες μετά τη νόσο, ο κορονοϊός του προκάλεσε πνευμονική εμβολή.

Είναι η δεύτερη φορά που ο 11χρονος χτυπήθηκε από τον κορονοϊό, καθώς έχει προσβληθεί άλλη μία φορά, αλλά πέρασε τη νόσο ασυμπτωματικός.

 

Πόσα παιδιά έχουν νοσήσει

Σε περισσότερα από 100 παιδιά στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί το σύνδρομο MIS-C, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση για τους εμβολιασμούς.

Η πολυσυστηματική και φλεγμονώδης νόσος MIS-C, μπορεί να εμφανιστεί σε δύο έως έξι εβδομάδες μετά τη νόσηση, σε παιδιά και εφήβους.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε η κ. Θεοδωρίδου, είναι 50 τα παιδιά που έχουν εμφανίσει MIS-C και άλλα τόσα, τα οποία έχουν συμπτώματα που θα μπορούσαν να αποδοθούν σε αυτή τη νόσο.

«Η σοβαρότητα της κατάστασης μειώνεται με τη γνώση της θεραπευτικής αντιμετώπισης, δεδομένου ότι αυτά τα παιδιά διαγνώστηκαν σωστά και πήραν τη σωστή θεραπεία κι έτσι δεν είχαμε θανατηφόρο έκβαση», κατέληξε.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση