[ΒΙΝΤΕΟ] – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ ΤΗΣ ΝΥΦΙΔΑΣ: Ξεψύχησε στα χέρια του λιμενικού

Το δελφίνι στην παραλία της Νυφίδας ενώ προσπαθεί να επανέλθει στο νερό
Spread the love

Πανελλαδικό ενδιαφέρον για το δελφίνι που ξεβράστηκε ζωντανό σε παραλία της Νυφίδας το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, καθώς το θέμα αναδείχθηκε από τα περισσότερα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης των Αθηνών, με τις εικόνες από το βίντεο που καταγράφει το θηλαστικό να δίνει μάχη για τη ζωή του να συγκλονίζουν ακόμα και τους πιο ψύχραιμους πολίτες. «Ήταν σαν να σου μιλούσε, σαν να σου έλεγε βοήθησέ με», έλεγαν κάτοικοι της Νυφίδας μπροστά στο άψυχο κουφάρι του θηλαστικού την καταγραφή του οποίου ανέλαβε το Λιμενικό.

Να υπενθυμίσουμε ότι όπως έγραψαν από το μεσημέρι της Τρίτης τα Νέα της Λέσβου, ο αγώνας του δελφινιού για τη ζωή του έγινε αντιληπτός από τον Πολιχνιάτη συνταξιούχο προϊστάμενο του Τμήματος Ραντεβού του νοσοκομείου Μυτιλήνης, Στέλιο Λαμπρινίδη, πού βρισκόταν στην περιοχή της Νυφίδας και απηύθυνε έκκληση για βοήθεια. Ο ίδιος ενημέρωσε τον λιμενικό σταθμό της Σκάλας Καλλονής, ο διοικητής του οποίου Ευστράτιος Τσολάκης ενεργοποίησε άμεσα το στέλεχος του Λιμενικού που βρισκόταν κοντά στο σημείο του συμβάντος, όπου λειτουργεί φυλάκιο του Λιμενικού για κάποιες ημέρες της εβδομάδας και την Τρίτη υπήρχε υπηρεσία κατά την επίμαχη ώρα. Ο λιμενικός έσπευσε άμεσα επί τόπου προσπαθώντας μαζί με κτηνίατρο της περιοχής να βοηθήσουν το δελφίνι, το οποίο όμως πέθανε μέσα στα χέρια τους από τα χτυπήματα που είχε στην κάτω γνάθο και στο ένα μάτι. 

Η εκτίμηση ότι το δελφίνι μπορεί να χτυπήθηκε από κάποιο αλιευτικό σκάφος δεν επιβεβαιώνεται, καθώς ειδικά τη συγκεκριμένη μέρα λόγω των θυελλωδών ανέμων και της θαλασσοταραχής δεν υπήρχαν σκάφη στον κόλπο της Καλλονής. Από την εξέταση του νεκρού θηλαστικού εκτιμήθηκε ότι ενδεχομένως τα χτυπήματα στην κάτω γνάθο όπου είχε σπασμένα δόντια και στο μάτι προήλθαν από αυτοτραυματισμό στην προσπάθειά του να επανέλθει στη θάλασσα.

Όπως είπε στα Νέα της Λέσβου ο έμπειρος σε θέματα αλιείας διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Σκάλας Καλλονής «τα δελφίνια είναι κυνηγοί και η εκτίμηση που μπορούμε να κάνουμε και ενισχύεται και από τον κτηνίατρο, που φροντίσαμε να βρεθεί άμεσα στον τόπο του συμβάντος, είναι ότι κυνηγώντας ψάρια παρασύρθηκε στα ρηχά και οι έντονοι κυματισμοί το έβγαλαν έξω από τη θάλασσα. Από κει και πέρα στην προσπάθειά του το δελφίνι να επανέλθει μέσα στο νερό χτυπιόταν με δύναμη και πιθανώς αυτοτραυματίστηκε και ενδεχομένως αυτό να συνέβη πριν ξεβραστεί ακόμα στην ακτή της Νυφίδας, ενώ όταν πλέον έγινε αντιληπτό από πολίτες και ενημερωθήκαμε σπεύδοντας άμεσα, δεν είχαμε περιθώρια να το βοηθήσουμε, καθώς ξεψύχησε σε σύντομο χρόνο».

 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση