Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Γιορτή κερασιού στην Αγιάσο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Στα χνάρια της “Γιορτής του κάστανου”, που έγινε θεσμός, βαδίζει και η “Γιορτή του Κερασιού” στην Αγιάσο που διοργανώνεται φέτος για 4η χρονιά. Την ερχόμενη Κυριακή, 12 Ιουνίου, η Κοινότητα Αγιάσου με την οικονομική στήριξη του Δήμου Μυτιλήνης σας καλεί να επισκεφτείτε τον γραφικό οικισμό, όπου από τις 11 το πρωί στις εισόδους και τα κεντρικά μέρη του χωριού παιδιά θα προσφέρουν δωρεάν στον κόσμο τα ξακουστά αγιασώτικα κεράσια. Παράλληλα ντόπιοι παραγωγοί θα πουλούν τα εξαίρετα εποχικά προϊόντα τους. Την ίδια ώρα θα γίνει περίπατος στους καρπερούς κερασώνες της περιοχής Φολίδι – Κήπος Παναγίας, με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Δημαρχείου.  

Στο Δημοτικό Πάρκο, με πρωτοβουλία της ΑΜΚΕ “Visit Agiasos”, το “Circus Lesvos” θα παρουσιάσει εργαστήρι τσίρκου και εκπαιδευτικά παιχνίδια (ζογκλερικά, μπαλόνια, facepainting, ψυχαγωγικά παιχνίδια) για τους μικρούς επισκέπτες. Στο Φουαγιέ του Αναγνωστηρίου Αγιάσου θα γίνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα το κεράσι, ενώ στην πλατεία της αγοράς θα βρίσκεται μουσική κομπανία που θα παρουσιάσει πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα για την ψυχαγωγία του κόσμου.

Η “Γιορτή Κερασιού” ξεκίνησε από τον τέως Δήμο Αγιάσου με τη στήριξη της ΕΤΑΛ ΑΕ και οργανώθηκε τρεις συνεχόμενες χρονιές (2007, 2008 και 2009) ακολουθώντας το πρότυπο της “Γιορτής Κάστανου”, που ξεκίνησε το 2004. Όπως αναφέρει η Πρόεδρος της Κοινότητας, Διαμάντω Ρουγκέλλη, «η σκέψη μας, μετά τη μεγάλη και αναπάντεχη επιτυχία της Γιορτής Κάστανου, ήταν να καθιερώσουμε μια παρόμοια ανοιξιάτικη γιορτή, αντίστοιχη της φθινοπωρινής, με τους ίδιους σκοπούς. Την ενίσχυση και προώθηση της τοπικής αγροτικής παραγωγής, την τόνωση της τοπικής αγοράς, την προβολή της παράδοσης μέσα από κύκλο πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα λάμβαναν χώρα στο πλαίσιο της Γιορτής, την ενημέρωση παραγωγών και κατοίκων για ζητήματα σχετικά με την καλλιέργεια των προϊόντων, την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος κλπ.. Για διάφορους αντικειμενικούς και μη λόγους διακόπηκε, αλλά φιλοδοξούμε να την αναστήσουμε και πάλι. Καλούμε τους πολυπληθείς φίλους της γραφικής κωμόπολης να επισκεφτούν το χωριό της Μεγαλόχαρης και να χαρούν τα ανυπέρβλητα εύγευστα χυμώδη προϊόντα των κερασιώνων της», τόνισε η ίδια.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img