Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Και παρακεντήσεις στην Επάνω Σκάλα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Ούτε μέρα δεν αφήνει να περάσει αναξιοποίητη η συντονίστρια ιατρός του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης Ελεωνόρα Μανιάτη, η οποία μετά τον εξοπλισμό και τη στελέχωση των ακτινολογικών εργαστηρίων της μονάδας που διευθύνει προχωρά ακόμα ένα βήμα μπροστά, καθώς πλέον στην Επάνω Σκάλα θα μπορούν να πραγματοποιούνται και παρακεντήσεις! Αυτό γίνεται για την βιοψία όζων σε ασθενείς ώστε να διαπιστωθεί αν είναι καλοήθεις ή κακοήθεις. 

Πρόκειται για παρακέντηση διά λεπτής βελόνης με την καθοδήγηση υπερηχοτομογράφου που γίνεται μέχρι τώρα σε τοπικό επίπεδο μόνο από ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο. Πλέον αυτή η δυνατότητα παρέχεται και μέσω του Κέντρου Υγείας της Επάνω Σκάλας όπου θα μπορούν να γίνονται λήψεις και να προωθείται το υλικό για βιοψία από όζους θυρεοειδούς, μαστών αλλά και τους λεμφαδένες.

Η Ελεωνόρα Μανιάτη

Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου η Συντονίστρια ιατρός του Κέντρου Υγείας Μυτιλήνης Ελεονώρα Μανιάτη τόνισε ότι «είμαστε πραγματικά ευτυχείς που προσθέτουμε και αυτήν την σημαντική υπηρεσία στη μονάδα μας και μάλιστα λίγο καιρό αφότου στελεχώθηκε το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης με ιατρό ακτινοδιαγνώστρια, την οποία θέλω να ευχαριστήσω θερμά για το ενδιαφέρον της, όπως και όλο το προσωπικό μας που πασχίζει για να κάνουμε βήματα μπροστά για να μπορούμε να βελτιώνουμε συνεχώς τη θέση και τις υπηρεσίες μας προς τους ασθενείς».

Για τη δυνατότητα παρακεντήσεων σε τοπικό επίπεδο πριν από χρόνια η κυρία Μανιάτη πριν ακόμα αναλάβει Συντονίστρια στο Κέντρο Υγείας της Επάνω Σκάλας είχε παίξει σημαντικό ρόλο ως ιατρός κυτταρολόγος, συμβάλλοντας ώστε να ανοίξουν αυτοί οι νέοι ορίζοντες για τους ασθενείς ώστε να εξυπηρετούνται στον τόπο τους. 

Η δυνατότητα παροχής αυτής της υπηρεσίας εκτός από τον ιδιωτικό τομέα και σε Κέντρο Υγείας αποτελεί έκπληξη για τα δεδομένα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Λέσβο, αν μη τι άλλο όμως δείχνει το πόσο μεγάλες δυνατότητες υπάρχουν όταν το κράτος επενδύει στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα ή όταν, όπως εν προκειμένω στη συγκεκριμένη περίπτωση, η διεύθυνση και το προσωπικό μιας μονάδας έχουν τη διάθεση να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις και να κάνουν βήματα μπροστά. 

Φυσικά τίποτα δεν θα γινόταν αν δεν είχε στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης με ιατρό ακτινολόγο  και εδώ είναι που φαίνεται πως ακόμα και ένας διορισμός γιατρού μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα σε μία μονάδα.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img